Rabobank Graafschap-Midden

Het klopt. De juiste ingrediënten voor samenwerking

Ruud Wink over Het Borghuis

Praat met Ruud Wink over Het Borghuis en zijn ogen beginnen spontaan te glinsteren. Niet voor niets is deze gepassioneerde Doetinchemse ondernemer één van de vele ‘Vrienden’ van dit bijzondere restaurant, dat naast een heerlijke keuken en een gevarieerd cultureel programma ook sociale werk- en leerplekken biedt. De Rabobank steunt dit project van harte.

“Heerlijk om je in te kunnen zetten voor zo’n mooie organisatie als Het Borghuis”, vertelt Ruud Wink, die als ondernemer actief is in facilitaire diensten voor kantoren en ook leiding geeft aan een hypermodern grafisch bedrijf. Zijn betrokkenheid bij Het Borghuis is letterlijk van levensbelang voor dit unieke project, waarin zakelijkheid en zorg samenvloeien. Het sociaal-culturele eetcafé in het prachtige oude Postkantoor middenin het centrum van Doetinchem was tot een aantal jaren geleden een financieel zorgenkindje.

Gezonde basis

“Zakelijk is het ook geen gemakkelijke formule”, stelt Ruud Wink. “Daarom hebben we met een groot aantal ‘Vrienden van het Borghuis’ geld bijeengebracht om de toekomst veilig te stellen.” Maar liefst honderdtien vrienden - zowel particulieren als bedrijven uit deze regio - betalen nu jaarlijks een bijdrage van 250 euro en bieden het restaurant hiermee een stevige basis.

Maatschappelijk betrokken

Ook de Rabobank behoort tot de Vrienden van Het Borghuis. “Maar de betrokkenheid van de bank gaat veel verder”, zegt Ruud Wink waarderend. “Vanuit het Rabofonds hebben we een bijvoorbeeld bijdrage ontvangen voor de realisatie van een terras. En toen er vorig jaar een nieuwe keuken moest komen, konden we bij de Rabobank meteen terecht voor een lening. Een mooi bewijs toch van maatschappelijke betrokkenheid.”

Het klopt!

Ruud Wink, die zich ook op vele andere fronten inzet voor Doetinchem en de Achterhoek, is al ruim veertig jaar klant bij de bank die voorheen als Boerenleenbank door het leven ging. “Dat was destijds een besluit op puur zakelijke gronden”, blikt hij terug. “De bank van nu is enorm veranderd. Vooral het laatste decennium komt de coöperatieve gedachte optimaal naar voren en toont de bank z’n hart voor de maatschappij. Wat mij betreft is het dan ook volledig waar wat de Rabobank zegt. Bankieren van hart tot hart, dat klopt helemaal!”

bankierenvanharttothart.nl

# vimeo.com/44796675 Uploaded 205 Plays 0 Comments

Rabobank Graafschap-Midden

Logisz B.V. PRO

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.