Scheiding - Marco Derr Training & Coaching

 1. KRO Altijd Wat – Scheiding – 10 september 2013

  Emancipatie van de gescheiden vader?

  Zorgende vaders, je ziet ze overal in Nederland. Mannen met baby’s in een draagzak op hun buik, bakfietsvaders, papadagen. Mannen nemen, vergeleken met vroeger, een grotere portie van de zorg voor de kinderen voor hun rekening. Maar wat gebeurt er met de vaders als de liefde tussen de ouders is bekoeld?

  Op papier lijkt het er, sinds twee belangrijke wetswijzigingen in 1998 en 2009, prima voor te staan met de positie van de vader. Maar hoe gaat dat in de praktijk? We kennen allemaal de Dwaze Vaders die actie voeren omdat ze na een scheiding hun kinderen niet meer zien. Is dat uitzondering of regel in Nederland? En is het tijd voor de emancipatie van de gescheiden vader? Een zoektocht van verslaggever Rinske Bosch.

  # vimeo.com/74822004 Uploaded
 2. Gepubliceerd op 18 sep 2012

  Jaarlijks zijn er 70,000 kinderen wiens ouders gaan scheiden. Met deze campagne wil SIRE ouders bewust maken van de consequenties van een scheiding voor hun kinderen, en helpen om een scheiding vanuit het oogpunt van de kinderen goed te laten verlopen.

  De campagne maakt indringend duidelijk hoeveel invloed de woorden van scheidende ouders kunnen hebben op hun kinderen. De geportretteerde kinderen zijn getatoeëerd door de woorden van hun ouders, letterlijk. Dit maakt duidelijk dat de conflicten in scheiding niet alleen op het moment zelf grote impact hebben, maar mogelijk een leven lang invloed zullen hebben op het kind.

  # vimeo.com/75863205 Uploaded

Scheiding - Marco Derr Training & Coaching

Marco Derr Training & Coaching Plus

Browse This Channel

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.