1. STAGE (STAtistika in GEografija) je interaktivna spletna kartografska aplikacija za prikazovanje in posredovanje geoprostorskih statističnih podatkov. Podatki so predstavljeni v obliki tematskih kart po različnih administrativnih enotah (po občinah, regijah, naseljih) in na hierarhični mreži enako velikih celic. Video prikazuje kako z uporabo aplikacije STAGE na preprost in razumljiv način spoznavate raznolikost Slovenije.

  Aplikacija STAGE je na voljo na povezavi: gis.stat.si/sl/

  # vimeo.com/129641619 Uploaded 62 Plays 0 Comments
 2. STAGE (STAtistika in GEografija) je interaktivna spletna kartografska aplikacija za prikazovanje in posredovanje geoprostorskih statističnih podatkov. Video prikazuje kako lahko z uporabo prostorskega poizvedovanja združujete prostorske enote v nova zaključena območja ter ustvarjate nove statistike po svoji meri.

  Aplikacija STAGE je na voljo na povezavi: gis.stat.si/sl/

  # vimeo.com/129640354 Uploaded 34 Plays 0 Comments
 3. STAGE (STAtistika in GEografija) je interaktivna spletna kartografska aplikacija za prikazovanje in posredovanje geoprostorskih statističnih podatkov. Video prikazuje kako kartografske prikaze podatkov z upravljanjem interaktivne legende poljubno preoblikujete in spremenite razdelitev podatkov po razredih ali izberete poljubno barvno paleto. Prikazano je tudi, kako kartografske poglede delite z drugimi uporabniki, jih integrirate v svoje spletne strani ali pa v obliki slike shranite na svoje naprave

  Aplikacija STAGE je na voljo na povezavi: gis.stat.si/sl/

  # vimeo.com/129639403 Uploaded 20 Plays 0 Comments
 4. STAGE (STAtistika in GEografija) je interaktivna spletna kartografska aplikacija za prikazovanje in posredovanje geoprostorskih statističnih podatkov. Video prikazuje kako podatke pregledujete na tematskih kartah po različnih prostorskih ravneh (po občinah, regijah, naseljih ali na hierarhični mreži) in vsebini za razpoložljiva leta. Pri tem si z uporabo nekaterih funkcionalnosti, npr. drsnika za prosojnost, uporabo satelitskih podlag ali približevanjem pogleda, lahko olajšate orientacijo v prostoru.

  Aplikacija STAGE je na voljo na povezavi: gis.stat.si/sl/

  # vimeo.com/129637013 Uploaded 25 Plays 0 Comments
 5. STAGE (STAtistika in GEografija) je interaktivna spletna kartografska aplikacija za prikazovanje in posredovanje geoprostorskih statističnih podatkov. Video prikazuje kako s pomočjo aplikacije STAGE na enostaven način poiščete odgovor na vprašanje kot je npr. kje v Sloveniji je najgosteje poseljen kvadratni kilometer.

  Aplikacija STAGE je na voljo na povezavi: gis.stat.si/sl/

  # vimeo.com/129636039 Uploaded 341 Plays 0 Comments

STAGE - statistika v interaktivni kartografiji

SURS Plus

Browse This Channel

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.