The Stereo 3D Channel

Anaglyf: rood/cyaan
De video is opgenomen in 2xHigh Definition en geëdit tot 3D Blu-ray formaat (High definition). Ik heb het hele traject van pre-productie, productie en postproductie gedaan; dus gefilmd, de footage geëdit in 3D en de stereoscopische aanpassingen gedaan. Voor online bekijken is hier de versie anaglyf. Hiervoor dus het rood/blauwe brilletje gebruiken. Via mijn site vangageldonkpresentatie.nl kunt u ook een downloadable versie vinden als 3D Blu-ray.iso om zelf op Blu-ray te branden of af te spelen via een geschikte mediaplayer.
De stereoscopische eigenschap en de manier van filmen geeft het gevoel dat je ter plekke bent.

Deze stereoscopische videoproductie is een onderdeel van de serie 'Being there'. Ik heb deze korte serie gemaakt om te laten zien wat stereoscopische middelen kunnen bijdragen aan een kunstpresentatie.

In deze documentaire wordt geprobeerd de beleving te evenaren van het bezoek aan het museum. Dit gebeurt op een manier die de voordelen van de video benut en de nadelen van een fysiek bezoek zoveel mogelijk beperkt; er lopen nu geen mensen in de weg, je kunt rustig een werk aandachtig bekijken zonder opzij te hoeven. Ook kan je heel dichtbij het werk komen en tegelijk de omschrijving horen.
Het blijft natuurlijk raadzaam deze presentatie te combineren met een daadwerkelijk bezoek....het virtuele bezoek en het daadwerkelijke bezoek zullen elkaar aanvullen en de ervaring versterken.
Zonder in te gaan op de specifieke techniek wil ik hier nog even de achterliggende gedachte achter de werkwijze geven.
Ik ben bij deze korte presentatie uitgegaan van het gebruik van een eenvoudige opstelling voor het filmen van 3D, om zo weinig aandacht te trekken in het museum bij het publiek. Het is gefilmd uit de hand. Dit brengt allerlei beperkingen met zich mee. Mijn insteek hierbij is dat je om deze beperkingen heen moet werken en uitbuiten wat wel mogelijk is. Dit vergt een goede kennis van de 3D techniek en de beperkingen van de cameraopstelling. Echter door de sterke punten en mogelijkheden van de 3D camera te combineren met de 3D editing mogelijkheden bereik je een werkbare workflow die een goed product kan opleveren voor lage kosten.

Waarom in stereoscopisch 3D?
S3D geeft een opname meer het gevoel er "te zijn". Het ligt in de lijn van ontwikkelingen, beginnend bij stille zwart/wit films -- films met geluid -- kleur in de films -- High definition -- extra diepte door stereoscopisch beeld. Bioscopen, DVD's en Blu-rays laten tegenwoordig steeds vaker films in S3D zien. Ook op beurzen en tentoonstellingen zijn de presentaties vaker in S(stereoscopisch)3D. TV's in de woonkamer zijn tegenwoordig vaker voorbereid om in 3D te bekijken. U kunt zelf nu ook al S3D bekijken via (2D)computerschermen met behulp van een rood/cyaan brilletje.
voor meer videos van mij kijk je even op mijn kanaal
youtube.com/user/rnvgrenevg
vimeo.com/renevg/videos
en mijn site: vangageldonkpresentatie.nl

English:

this video can be viewed here als anaglyph red/cyan and downloaded from my website in high quality S3D Blu-ray iso. vangageldonkpresentatie.nl
It is part of a series called: 'being there', that covers some of the most beautiful works of art, filmed and edited in stereoscopic 3D. The purpose of 'Being there' is to give the beholder the feeling of actually being there, but with the advantage of the comfort of your home while watching the room and art object. The other visiters will not stand in your way, while a guide talks about the work of art. It is an addition to the actual visit of the museum or as a preparation to a visit.

# vimeo.com/81805220 Uploaded 2,038 Plays / / 0 Comments Watch in Couch Mode

The Stereo 3D Channel

Ryan Suits Plus

The Stereo 3D Channel is home for all things stereoscopic on Vimeo.

Our Blog: stereo3Dchannel.com
Twitter: twitter.com/stereo3Dchannel
Facebook: facebook.com/stereo3Dchannel

Browse This Channel

Shout Box

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels. Channels