Topcompetitie klimtijdrit 2015

Twan Castelijns heeft de eerste klimtijdrit van de Topcompetitie gewonnen. De 26-jarige renner van het Baby-Dump Cyclingteam klokte na 15 kilometer een tijd van 24 minuten en 8 seconden op de Camerig en was daarmee met afstand de beste. Lennard Hofstede en Sam Oomen (beiden Rabobank Development Team) vervolledigden het podium. Castelijns verstevigde door zijn overwinning zijn leidende positie in de Topcompetitie. Twan Brusselman (Cyclingteam Jo Piels), die wegens ziekte verstek moest laten gaan, behield de leiding in het jongerenklassement.

Martijn Tusveld zette een eerste scherpe tijd neer bovenop de Camerig. De 21-jarige renner van het Rabobank Development Team, die in juli op een kennismakingsstage met Tinkoff-Saxo gaat, noteerde na de 15 kilometer lange klimtijdrit een tijd van 25 minuten en 3 seconden op de flanken van de Camerig.

Adriaan Janssen was vervolgens slechts twee tienden sneller dan Tusveld. De 19-jarige renner van Cyclingteam Jo Piels was daarmee de virtuele leider en mocht plaatsnemen op de ‘hot seat’. Het was echter onvoldoende voor de overwinning. Lennard Hofstede (Rabobank Development Team) verpulverde namelijk de tijd van Janssen en liet de klok na 24 minuten en 37 seconden stilstaan.

Podium klimtijdrit Camerig 2015

Hofstede had lange tijd zicht op de winst en stond bij het vertrek van Topcompetitieleider Twan Castelijns nog altijd aan de leiding. De 26-jarige Castelijns was echter beduidend sneller dan Hofstede en won met een tijd van 24 minuten en 8 seconden de eerste klimtijdrit van de Topcompetitie.

De junioren mochten eveneens hun klimmerscapaciteiten tonen op de Camerig. Bij de mannen ging de overwinning naar Wout van Elzakker. De eerstejaars junior van Willebrord Wil Vooruit kwam na 26 minuten en 23 seconden boven. Aafke Soet was met 30 minuten en 10 seconden de beste bij de junioren vrouwen.

# vimeo.com/132510113 Uploaded 3,593 Plays 0 Comments

Topcompetitie klimtijdrit 2015

Topcompetitie PRO

Dit is een themakanaal van de Topcompetitie voor de klimtijdrit van 1 juli 2015

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.