TV Limburg - uitzending 31 december 2015
Met Herman Reynders

Het aantal woninginbraken in onze provincie is een hardnekkig en aanhoudend probleem. Dit kan niet opgelost worden door enkel meer blauw op straat. Het is belangrijk dat burgers zelf voorzorgsmaatregelen treffen tegen inbraak. Het provinciebestuur probeert de Limburgers daarop attent te maken met sensibiliseringsacties, zoals de recente actie “1 dag niet” die vanuit Limburg gestart is en door gans België is overgenomen.

Een nieuwe trend is dat inbrekers niet enkel 's nachts opereren, maar ook in de namiddag of vooravond. Ze gaan steeds agressiever en driester te werk. Er worden meer en meer deuren geplaatst, de zogenaamde compartimenteringsdeuren waarbij het leef- en slaapgedeelte van elkaar wordt gescheiden. Vanaf het moment dat het alarm afgaat, heeft men als het ware meer tijd om de hulpdiensten te verwittigen, om zelf een actie te ondernemen, zoals het licht aansteken, roepen, ... Op die manier wordt “essentiële” tijd om te reageren op een adequate manier ingebouwd.
Maar zelfs de beste veiligheidsdeur is geen garantie om inbrekers buiten te houden, want alles wat de mens maakt, kan de mens kapotmaken.
En jij, ken jij alle preventietips?

Bekijk de preventietips op 1dagniet.be.

# vimeo.com/168189749 Uploaded 14 Plays 0 Comments

TVL - 2015

Provincie Limburg PRO

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.