En pappa, en mamma, en son och en dotter - en helt vanlig familj som åker på en utflykt vid havet tillsammans? I Stina Sturessons pjäs Det började som en skakning har familjen skruvats till, inte bara ett utan tio varv. Det är en familj på gränsen till sammanbrott som ju närmare katastrofen de kommer desto mer ihärdigt hävdar motsatsen, en ohållbar situation i en vuxen värld som inte är vuxen nog och där föräldrarna pratar mycket men kommunicerar dåligt.

Teater 23 och Varietéteatern Barbès är stolta över att tillsammans få presentera denna fruktansvärt komiska, dråpliga och hjärtknipande pjäs, som kan liknas vid en blandning av Lars Norén, amerikansk sit-com och The Simpsons. Det började som en skakning blir den perfekta vuxenpjäsen för tonåringar och är samtidigt en perfekt tonårspjäs för vuxna.

Det började som en skakning är skriven av Stina Sturesson, en av Malmös mest nydanande och spännande dramatiker just nu. Hon har bl.a. skrivit manuset till den hyllade SVT-serien God morgon alla barn. Stina Sturessons skrivsätt är anarkistiskt och överraskande, fullt av vändningar där karaktärerna åker berg- och dalbana i känsloregistret.

# vimeo.com/19636984 Uploaded 76 Plays 0 Comments

Follow

U-Film 2

U-Film Plus

Shout Box

 • U-Film

  Playlist:

  1 sin king feeling
  2 mission in life
  3 situations

  by U-Film

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Browse This Channel

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.