1. Wist u dat Nederland 115.000 veteranen telt? Mannen en vrouwen die zich hebben ingezet in oorlogsgebieden. Mannen en vrouwen die ook in uw buurt wonen. Zoals Arjan van Egmond. Na missies in Bosnië, Irak en Afghanistan begeleidt hij nu criminele jongeren. Of Joey van der Weiden, gewondenverzorger in Kosovo en Afghanistan, die nu kwetsbare ouderen verpleegt. Suzanne Kos, die mooie herinneringen bewaard aan haar missie, maar wel de liefde van haar beide dochters moest terugverdienen.

  Het veteranenconcert is er voor hen en andere veteranen. En ook bedoeld voor familie, vrienden, collega’s en buurtgenoten. Als u straks naar huis gaat, neem dan hun verhalen mee. Verhalen van mensen die zich over de hele wereld hebben ingezet voor onze vrijheid.

  Want Nederlandse veteranen verdienen waardering en erkenning.

  inzet.

  # vimeo.com/169854253 Uploaded
 2. Het mooiste is dat er in de zaal ook vrienden, buurtgenoten en stadsgenoten van veteranen zitten. Zo krijgt de veteraan erkenning voor zijn of haar werk. Zangeres/componist Renee van Bavel heeft veteranen geïnterviewd. Met de verhalen die ze daar te horen kreeg heeft ze prachtige liedjes geschreven. Zoals "Frank is terug". Hij weet zich aardig te redden, maar toch. "Er is niets dat jij kon doen", over de onmacht van Srebrenica veteranen. "Oh Lief, schrijf mij weer een brief", over de afstand met thuis.

  # vimeo.com/144676783 Uploaded
 3. Het mooiste is dat er in de zaal ook vrienden, buurtgenoten en stadsgenoten van veteranen zitten. Zo krijgt de veteraan erkenning voor zijn of haar werk. Zangeres/componist Renee van Bavel heeft veteranen geïnterviewd. Met de verhalen die ze daar te horen kreeg heeft ze prachtige liedjes geschreven. Zoals "Frank is terug". Hij weet zich aardig te redden, maar toch. "Er is niets dat jij kon doen", over de onmacht van Srebrenica veteranen. "Oh Lief, schrijf mij weer een brief", over de afstand met thuis.

  # vimeo.com/145848149 Uploaded

Veteranen

Dutch Military Music Plus

Op de veteranenconcert komen niet alleen veteranen. Ook zijn of haar buurvrouw, vrienden en familie zijn welkom. Veteranen voelen zich begrepen. Andere bezoekers begrijpen de veteranen beter.

Defensie presenteert diverse veteranenconcerten. Zo heeft…


+ More

Op de veteranenconcert komen niet alleen veteranen. Ook zijn of haar buurvrouw, vrienden en familie zijn welkom. Veteranen voelen zich begrepen. Andere bezoekers begrijpen de veteranen beter.

Defensie presenteert diverse veteranenconcerten. Zo heeft de FBW met zangeres Renee van Bavel een prachtig liedjesprogramma. De teksten zijn geïnspireerd op de interviews met veteranen die op uitzending zijn geweest. De Kapel van de Luchtmacht gaat korte programma's maken op diverse veteranendoelgroepen. De muzikale beleving van een KNIL-er is anders dan de generatie 'Irak'.

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.