EYBEC

Joined
Girona

User Stats

Profile Images

User Bio

EYBEC és el nom del grup gironí nascut a Arbúcies, la Vall del Montseny, l' any 2007 integrat per la cantant, rapsoda i lletrista arbucienca Eysa i el compositor, productor, músic, guitarrista i baixista badaloní Bernat Compte. El seu primer àlbum "Espurnes d' ànima" (PICAP, 2009) desperta l' interès dels canals de difusió i distribució europeus i japonesos. L' any 2010 la discogràfica francesa Prikosnovenie de prestigi internacional en l' anomenada "World Music" s' interessa pel grup i els fa un llançament internacional fent créixer el seu èxit a França i Japó. La cançó "Aire" s' inclou en un llibre antològic a França "Berceuses des Fées et petites Sorcières" i la cançó "El meu secret" és candidata a la millor cançó dels XIV Premios de la Música (SGAE, AIE, Academia de las Artes y las Ciencias de la Música). El juliol del 2012 premien a EYBEC amb la menció especial de les Arts Musicals en la setena edició del Festival d' art multidisciplinari InunD' Art de Girona. El desembre del mateix any, el grup rep l' encàrrec del programa de ràdio "Hidrogen" per arrenjar la cançó tradicional catalana "El desembre congelat" i representar iCat.cat i Catalunya Ràdio en el Projecte de música Folk de Nadal de la Unió Europea de Radiodifusió amb una presentació oficial al programa "Els Matins" de TV3.
El mes de març del 2013 premien al documental "Ivie Okundaye, dones de carretera" amb la música d' EYBEC (emès al programa 30 minuts de TV3) al Carles Rahola de peridodisme al millor treball informatiu en TV.
Després d’ actuar en nombrosos festivals i auditoris catalans presentant el seu primer disc (InunD’ ART, Flors i Violes, Ethereal Fest, Auditori Viader…) presenta el seu nou espectacle musical i poètic ESPURNES basat en la monotemàtica del silenci amb textos dels poetes Rafael Vilà i Barnils, tiet de la cantant Eysa, Miquel Ferrà i Salvador Espriu. ESPURNES s' ha estrenat a la sisena edició del Festival Espais de Poesia d' Alella i als XXIII Premis Sant Jordi de Sarrià de Ter rebent una molt bona acollida per part del públic i la premsa.

EYBEC mondemusicsproduccions.com/#!biografia-eybec/c1940
BERNAT COMPTE bernatcompte.cat
EYSA mondemusicsproduccions.com/#!eysa/c44d

External Links

Following

  1. David Oliete
  2. Sigur Rós Valtari Mystery Films
  3. alvarosanz