Visoka šola za umetnost - UNG Plus

Joined
Gorica, Italija

User Stats

Profile Images

User Bio

Visoka šola za umetnost Univerze v Novi Gorici je mlada in dinamična šola, ki podpira razvoj študentov, nudi sodoben študij tako z metodami in orodji učenja kakor tudi z izbiro vsebin in mentorjev. Prisegamo na oseben pristop, podpiramo e-učenje, smo intermedijsko naravnani in udejanjamo interdisciplinarno sodelovanje.

V sklopu vertikale programov prve in druge stopnje, triletnega Digitalne umetnosti in prakse ter novega dvoletnega Medijske umetnosti in prakse, študentje krožijo v okoljih in nosilnih modulih animacije, fotografije, (video)filma, novih medijev, scenografskih prostorov in sodobnih umetniških praks, v novem programu druge stopnje se gibljejo tudi med partnerskimi univerzami, med Gorico, Reko in Gradcem.

Po sodelovanju pri oživljanju zgodovinskega Fužinskega gradu (1994 - 2004) in soočenjem z novodobnim omrtvelim podhodom Bežigrajskega dvora (2004 - 2012), oboje v Ljubljani, bo Visoka šola za umetnost Univerze v Novi Gorici nadaljevala interakcijo z bližnjo in daljno okolico, v stari Gorici, le lučaj od slovenske meje.

External Links

Following

  1. Passage Academy
  2. Cityofwomen
  3. Urska Djukic