Music Videos

De Gentse band Kapitan Korsakov, vaak afgekort tot KKK, debuteerde eind 2009 met het ijzersterke album “Well Hunger” : een egoïstische, compromisloze noise-uitstap gedrenkt in sonische vuiligheid. De furieuze intro van de single “When We Were Hookers” werd door Studio Brussel verkozen tot de meest verschroeiende gitaarriff van 2009.

Anno 2012 heeft de groep nog steeds één van de smerigste ritmesecties van het land en baadt de muziek wederom in een modderpoel van vuile gitaren en loeiharde vocals. Nieuw is dat Pieter-Paul Devos, Pieter Van Mullem en Jonas Vandenbossche op het tweede album 'Stuff & Such' nog meer dynamiek aan de dag leggen en experimenteren met melodieën, akoestische gitaren en zelfs een banjo.

“Stuff & Such” is Kapitan Korsakov op zijn best: een album dat aantoont dat KKK naast riffs ook (epische) songs kan schrijven én het bewijs dat er nog bands bestaan die vanuit een buik- en hartgevoel en met een overtuigende do-it-yourself-spirit muziek maken die raakt, blaast en spuwt. Geen middelmatigheid maar pure passie in de wereld van Kapitan Korsakov. Een perfecte band voor een Spoor-8 sessie, dus.

j vimeo.com/50539479

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…