DIGITAL NORDIC 2015-16

Författarprocessen som en digital, interaktiv verksamhet.

Ansökan till Nordisk Kulturfond, DIGITAL 2015-2016

En av Västerbottens och Sveriges största författare är Sara Lidman från Missenträsk. Hon bodde under den sista delen av sitt liv i Umeå. När Umeå kommun skulle bygga en ny gång- och cykeltunnel vid Centralstationen fick det bli en författartunnel, med citat från Sara Lidmans verk, och med ljudinspelningar, där man kan höra Sara berätta om sig själv. Tunnel invigdes i höstas.
Vi valde att göra vår film ">Innnan_punkt>" i denna fantasieggande och vackra tunnel, då den så väl knyter an till vår projektíde - Författarprocessen som en interaktiv digital verksamhet".
Vi var tre personer anställda på Länsbiblioteket i Västerbotten som gjorde filmen, där Pia Brinkfeldt regisserade, filmade och redigerade, vår chef Susanne Ljungström var läsande statist och jag själv fick huvudrollen, efter att ha skrivit ett synopsis. Vi kände oss för ett tag som ett kreativt och väl sammansvetsat filmteam.
I oktober kommer vi att genomföra och bjuda in till ett nordisk seminarium i Umeå där vi ska diskutera och arbeta fram ett fullstort projekt om författarprocessen som en interaktiv digital verksamhet.
E-post: carl-axel.gyllenram@regionvasterbotten.se.
Hemsida: regionvasterbotten.se/kultur/lansbiblioteket-vasterbotten/projekt/13687-2/

j vimeo.com/66542266

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…