Guiot Duermeijer Plus

Joined
Utrecht

User Stats

Profile Images

User Bio

Guiot Duermeijer (schrijver/theatermaker)

Boven alles is Guiot C. Duermeijer toneelschrijver. Sinds 2005 timmert Guiot C. Duermeijer aan de weg als toneelschrijver en maker binnen en buiten zijn stichting Babastiki (babastiki.nl). Hij heeft bij verscheidene organisaties en gezelschappen zoals ’t Syndicaat cursussen gevolgd en is onderwezen en begeleid door gerenommeerde schrijvers en dramaturgen als Tom Lanoye en Sophie Kassies. Zijn stukken hebben op verschillende festivals gestaan, zoals het Hollandse Nieuwe Festival van MC en het Nederlands Film Festival (theater/filmcross-over). In de zomer van 2011 is hij afgestudeerd aan de HKU en inspiratie op gaan doen in New York. Hier heeft hij een schrijfcursus gevolgd van Tanya Barfield, succesvol toneelschrijfster en docente aan de Juilliard School in New York (en.wikipedia.org/wiki/Tanya_Barfield). Verder heeft hij in New York een regiecursus gedaan op het gebied van locatietheater bij Primary Stages Einhorn School of Performing Arts gegeven door Daniel Talbott, artistiek leider van Rising Phoenix Rep.

Duermeijer’s werk wordt echter steeds breder. Op 11 september heeft hij vanuit New York een installatie (GAAN) gemaakt voor de manifestatie in de Neudeflat in Utrecht over 10 jaar na 9/11. Ook heeft hij in 2011 zijn eerste kunstproject in de openbare ruimte gerealiseerd; The Public Guitar. Voor dit project plaatste hij een gitaar in een metrostation in Brooklyn (New York) met erop geschilderd de oproep hem op te pakken, te bespelen om dit vervolgens te fotograferen en te sturen naar: youtube.com/ThePublicGuitar. Dit project heeft de nodige aandacht gehad bij bloggers: tumblr.com/tagged/carroll+st

Duermeijer onderzoekt in zijn werk de grenzen op tussen realiteit en vervreemding. In het theater gebruikt hij graag filmische elementen. In zijn recente werk onderzoekt hij de gedragingen van de mens in de openbare ruimte. Hoe beïnvloeden wij elkaar gewild en ongewild. Je eerste indruk van iemand is jouw manier om voor eigen Godje te spelen; je geeft iemand karaktereigenschappen en motieven mee vanuit jouw perceptie op de gedragingen van die ander. Je 'stuurt' de ander in zijn gedragingen, al dan niet bewust, zodra je je onverbiddelijke oordeel hebt geveld over die persoon. In zijn werk haalt Duermeijer het publiek uit hun comfortzone.

External Links