IJFFF

Joined
Amsterdam IJburg

User Stats

Profile Images

User Bio

25 mei t/m 3 juni 2012
IJFFF - IJBURG FOTO FILM FESTIVAL BRENGT STRAATNAMEN TOT LEVEN
Tien dagen foto’s en film, binnen en buiten, voor kenner en liefhebber

Deze lente vindt het eerste IJburg Foto Film Festival, IJFFF plaats. Tien dagen met foto’s en films van fotografen en filmmakers naar wie de straten op IJburg zijn vernoemd, zoals Aart Klein, Ben van Meerendonk, Ed van der Elsken, Eva Besnyö, Cas Oorthuys, Bert Haanstra, Sem Presser, Peter Martens e.a.
Huidige fotografen en filmmakers presenteren hun werk in de tentoonstellingsruimte in het festivalhart van IJFFF (DIemerparklaan 35-75). Een programma met lezingen, een film- en fotoavond, educatiemiddagen, een fotowandeling, filmmuziek en een openluchtbioscoop maakt het haveneiland op IJburg eind mei tot een waar foto- en filmeiland.

IJFFF 2012
‘L I K E Y O U’ is het festivalthema van 2012. Zoals jij ben ik. I like you. We like you! Door deze bril laat IJFFF het werk van oude en nieuwe meesters zien en presenteren de makers van nu hun eigen werk.
Tijdens de opening op 25 mei op de Diemerparklaan wordt het blijvend aandenken aan een van de naamgevers onthuld. Iedere editie wil IJFFF een permanente foto in de straat, hof of park van de naamgever plaatsten. Dit jaar zal een foto die Aart Klein heeft gemaakt als blijvend aandenken in het Aart Kleinhof worden bevestigd.

Buiten
Wandelend van het Ed van der Elskenhof langs de Maria Austriastraat en het Aart Kleinhof naar de Ben van Meerendonkstraat, langs de festivalroute kunnen de bezoekers in de openbare ruimte het werk van de meesters achter de ruit aanschouwen. De oude meesters, naar wie de straten op IJburg zijn vernoemd, vormen de basis van het festival. Bij iedere editie van het festival wordt een selectie gemaakt van fotografen en filmmakers die dat jaar belicht worden. De tentoonstelling wordt mogelijk gemaakt door samenwerking met het Maria Austria Instituut en het Nederlands Fotomuseum Rotterdam en het IISG. De architectuur en de uitzichten op IJburg zijn het decor voor de beelden.

Binnen
Het festivalhart bevindt zich aan de Diemerparklaan 35-75. Deze locatie zal tijdens het festival het informatiepunt en kloppend hart van het festival zijn. Hier is de binnententoonstelling en ruimte voor de programmering zoals een fotoavond geleid door Lars Boering (Fotografen Federatie) en Roel Sandvoort (Hollandse Hoogte), het eindpunt van de InstagramWalk, een filmdiscussieavond, een boekenmarkt door uitgeverij Schilt, de Bring Your Own Beamer-night en vele andere programmaonderdelen.
Onderdeel van het festival is een foto- en filmtentoonstelling waar fotografen en filmmakers hun werk kunnen laten zien in het festivalhart. Ook hiervoor geldt het thema L I K E Y O U. Tegen een kleine vergoeding van 25 euro per werk kunnen deelnemers een plek op het IJFFF reserveren om hun werk te presenteren.

Openlucht bioscoop
Op drie avonden tijdens het festival kunnen bezoekers een film zien van een vergeten meester die geen straatnaambordje op IJburg kreeg. De films worden vertoond in een openluchtbioscoop in het Theo van Goghpark waar bezoekers zelf met picknickmand en kleedje of stoel kunnen gaan kijken. Het zijn allen openbare voorstellingen. De openlucht bioscoop is een mobiele bioscoop op zonne-energie. De beamer staat in een bus met zonnepanelen op het dak. IJFFF combineert hier cultuur met duurzaamheid! De filmprojectie van deze openlucht bioscoop wordt verzorgd door CosyMo’s SOLAR CINEMA.

Programma
De programmering van de eerste editie zal voor een groot deel waar worden gemaakt door crowdsourcing. Initiatieven van deelnemers worden omarmd en toegejuicht. Hierdoor wordt de verbinding en betrokkenheid met het festival nog groter. Kijk voor het complete programma op ijfff.nl

De parade voor fotografie en Film
Met IJFFF is Amsterdam een bevlogen festival rijker. Openbaar en daardoor toegankelijk voor iedereen. Iedere editie zoekt IJFFF ongedwongen naar verdieping achter het werk van de kunstenaars en kan het publiek kleine feestjes bouwen. Het festival is verbindend en een inspirerende ontmoetingsplek voor liefhebber, kenner en kunstenaar. IJFFF wil aantrekkelijk zijn voor alle Amsterdammers en in de toekomst een landelijk publiek bereiken. Dit Amsterdams festival voor creatie, inspiratie en een hoop gezelligheid keert om het jaar terug op IJburg en is onlosmakelijk verbonden met de straten en hun naamgevers.

Partners en vrienden
De eerste editie van IJFFF wordt mogelijk gemaakt dankzij steun van o.a. Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost, UPC, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Woonstichting deKey, Ymere, de Brug krant, Rotary Club Amsterdam Blauw, IJburg College, Nederlands Foto Museum (NKM), Maria Austria Instituut (MAI), Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG), Eye Film Instituut, Fotografen Federatie, Hollandse Hoogte, Schilt Publishing, FotoLab Kiekie, Creatief Bureau Moses, Dartli Repro en vele vrijwilligers.

Meer informatie op ijfff.nl
voor vragen: info@ijfff.nl

IJFFF 2012 festivalhart
Diemerparklaan 71
Amsterdam

External Links