Melvin Marcredi

Joined

User Stats

Profile Images

User Bio

DJ Marcredi
23 jaar, talentvol, muzikaal, enthousiast, gedreven en vol ambitie. Zo is DJ Marcredi a.k.a Melvin Kalkman het best te omschrijven. Muziek is met de paplepel ingegoten, het zit in zijn bloed en is niet meer weg te denken uit zijn leven. Van jongs af aan is hij gepassioneerd over alles wat met muziek te maken heeft. Zijn grote voorbeeld? Vader Kalkman. Dankzij zijn goede muzieksmaak en het gevoel voor muzikaliteit begon de toen nog kleine DJ al jong met het intensief beluisteren van plaatjes. Het werd al snel duidelijk dat vooral de instrumentele stukken zijn aandacht trokken. Nummers van Kiss, Pink Floyd en Genesis werden platgedraaid, net zolang tot hij elk deuntje en detail kon dromen

Van passie tot droom. Van droom tot missie
Thuis naar nummers luisteren is natuurlijk hartstikke leuk, maar op een gegeven moment verlang je naar meer. Dit gebeurde rond zijn zestiende verjaardag. Vanaf dit moment breekt er een nieuwe wereld open. De wereld van discotheken en uitgaan. De wereld van DJ’s en draaien. Het duurt niet lang voordat Marcredi in aanraking komt met Dance muziek. Heel anders dan de plaatjes van zijn vader, maar daardoor zeker niet minder interessant. Een hele club vol losgaande mensen, allemaal door de muziekkeuze van één DJ. Dit is het moment waarop alles op zijn plek valt; de passie, de droom. Een menigte los laten gaan op zelf gecreëerde muziek, dat werd de missie.

Tijd voor het echte werk: Pioneers
Stap één voor het waarmaken van deze droom; het aanschaffen van een DJ console. Na vele uurtjes oefenen krijgt de jonge Melvin het draaien onder de knie. Niet alleen zijn talent groeit, ook zijn passie en ambitie. De dagen van draaien op zijn kamertje in Dronten zijn voorbij en de eerste boekingen worden een feit. Van verjaardagsfeesten tot gala’s en van housewarmings tot clubavonden. Al snel blijkt zijn materiaal niet groot genoeg voor zijn droom. De DJ console wordt ingeruild voor het echte werk; Pioneers. De basis wordt snel geleerd en ook nu duurt het niet lang voor het eerste grotere feest een realiteit is.

Nieuwe stad, nieuw netwerk, nieuwe kansen
Dronten is al snel te klein en daarom wordt het tijd voor een nieuwe stap. Een woning in Utrecht is het gevolg en daarmee wordt er razendsnel een enorm netwerk opgebouwd. DJ’s, muzikanten, zangers, clubeigenaren en feestorganisatoren. Melvin maakt al snel kennis met half muzikaal en feestend Utrecht. Dankzij zijn enthousiasme, ambitie en passie krijgt hij al snel de kans om op diverse locaties te draaien. Na Dronten heeft Marcredi ook zijn naam in Utrecht op de kaart gezet. Zijn mix tussen deep house en techno slaat vrijwel direct aan. Dit in combinatie met veel positiviteit, creativiteit én gedrevenheid, zorgt ervoor dat de boekingen binnenstromen.

DJ/Producer Pyntago
Uitgeleerd ben je nooit en daarom start Melvin in September 2012 met de opleiding DJ/Producer van Pyntago. Hier wordt stap voor stap geleerd hoe je een eigen stijl ontwikkeld en creëert. Door personal DJ lessen wordt zijn persoonlijke sound geperfectioneerd en stijgt het enthousiasme met de dag. Dankzij deze lessen wordt hij nog meer gemotiveerd en gestimuleerd om zijn droom te verwezenlijken.

Deep House Manager: exQlusiv.com
Marcredi’s liefde en passie voor deep house en techno gaat niet zomaar ongezien voorbij. Na een tijd in Utrecht te hebben genetwerkt, komt hij de groep enthousiaste jongens achter exQlusiv.com tegen. Na een kennismaking is het direct duidelijk, Melvin is met zijn passie, ervaring, kennis en talent een aanwinst voor het team. Inmiddels is het label ‘deep house manager’ op zijn kantoordeur te vinden. Dit houdt in dat hij verantwoordelijk is voor de gehele deep house afdeling. Taken die hierbij horen zijn o.a. het afnemen van interviews van bekende DJ’s en labels en het onderhouden van contact met bekenden uit de muziekbusiness.

Droom in the making
Bij het zien van deze contest was het direct duidelijk, dit is dé kans waar DJ Marcredi op heeft gewacht. Hij kan niet wachten om zijn liefde en passie aan heel Nederland te tonen.

Marcredi’s droom is in the making. Zorgen jullie ervoor dat deze realiteit wordt? Bekijk de zelf geregisseerde en opgenomen clip en ontdek zelf het enthousiasme en talent van deze DJ!

External Links