ХЦ ПРЕЛОМ

Joined
Sofia, Bulgaria

User Stats

Profile Images

User Bio

Християнски център “Прелом” е част от официално регистрираното в България вероизповедание Апостолска реформирана църква (АРЦ), което се причислява към евангелско-протестантското крило на световното християнство.

Апостолска реформирана църква се състои от три апостолски центъра - в София, Бургас и Стара Загора. Те се грижат общо за 38 църкви, в които членуват над 2000 души.

Християнски център “Прелом” е основан от Георги Бакалов през 1990 година. Той става християнин месеци преди падането на комунистическия режим в България. По-малко от година след това той започва църква в София. Тя нараства до близо 1000 членове за четири години и се оформя като една от най-бързорастящите църкви в България.

От 1994 до 1998 г. църквата преживява огромна опозиция от реакционно настроени хора в медиите и на правителствено ниво, но устоява успешно на опитите да бъде елиминирано нейното съществуване. През 1998 година става член на НА Обединени божии църкви, а от 2003 година е част от самостоятелното вероизповедание Апостолска реформирана църква.

През последното десетилетие църквата участва активно в организирането и е домакин на различни евагелизационни кампании, международни конференции за вярващи, семинари и образователни институти. ХЦ “Прелом” осъществява проекти в областта на медиите и изгражда мрежи от църкви, които оказват влияние върху България и региона на Балканите.

Християнски център “Прелом” неколкократно доставя помощи за домове и здравни заведения, инициира събиране на средства за пострадалите от вълната цунами в началото на 2005г., участва активно в организирането на благотворителни, културни и музикални събития.

Служението има за цел не само възстановяването на автентични новозаветни образци в църквата, но също издигането и изграждането на християнски лидери, които да повлияят в сферата на бизнеса, управлението, образованието, медиите и културата.

Християнски център “Прелом” има призив от Господа да носи неподправеното библейско послание за реформация и съживление. Това послание е донесло надежда и е променило живота на хиляди хора като ги е подбудило да търсят първо Божието царство.

External Links

Following

  1. George B.
  2. Elena Dyankova