radioargentona104.6

Joined
Argentona

User Stats

Profile Images

User Bio

Ràdio Argentona neix el mes de gener de l'any 1984 com emissora municipal,però va ser l’any 1982 quan un grup de joves de la vila van decidir endegar el que seria mes tard una emissora de ràdio pel poble. Van reunir unes pessetes per comprar aparells de segona mà i posaren en marxa "l'invent". Primer s’instal·len al garatge de can Duatis, que era un dels components del grup.

Després d’alguns mesos en aquell petit indret, van traslladar-se a unes noves instal·lacions situades al tercer pis del Casal, edifici propietat de tres entitats culturals del poble. Com bonament pogueren van tirar endavant la tasca amb més il·lusió que mitjans - quasi bé dos anys - fins que l’ajuntament i el grup van acordar fer una reconversió del que seria Ràdio Argentona. Neix l’emissora municipal - amb seu a l’ajuntament vell - en plena festa major de hivern de l’any 1984. El primer director de la ràdio, fou Rafel Bigorra, qui va assentar les bases i filosofia de l’emissora municipal, iniciant la tasca dels primers informatius de la casa.

En principi la radio es nodreix amb el 90 per cent de joves de la vila amb moltes ganes de tirar endavant aquell nou projecte, però - la majoria - sense una idea clara de com funcionava el món de la ràdio. Tot i això diuen que amb il·lusió es poden moure muntanyes, i en aquest cas concret Ràdio Argentona es movia i tota la gent que va passar per la ràdio, - que va ser molta - van fer una emissora que vivia de les coses comunes i quotidianes de la vila. Els anys passaven i els directors de l’emissora també van anar canviant, Gonçal Calvo, Maria Pannon, etc...

Arribà l'any 1991 i pot ser un dels moments més importants de la petita història d’aquesta emissora ja que uns canvis importants es produirien a partir d’aquells moments. Es va tornar a fitxar al Rafel Bigorra coma director després de 6 anys de la seva marxa, amb la intenció de fer de Ràdio Argentona una de les emissores importants de la comarca, donant el màxim de servei a la nostra vila. Es va canviar la seu de l’emissora, de l’ajuntament vell vam anar a parar, a la Casa de Cultura, amb uns nous estudis per la ràdio. Al poc temps es van renovar gairebé tots els aparells tècnics, vàrem passar d’emitir amb mono a estèreo i s’amplià la potencia de sortida, de manera que cobríem una zona important de la nostra comarca. La inauguració dels nous estudis de Ràdio Argentona a la Casa de Cultura es fa el mes d’Abril de 1992.

D’ençà d’aquesta inauguració creix el repte tant pels polítics de la nostra vila, així com per la direcció i el grup de gent que també forma una part important de la ràdio, - tècnics, locutors, redactors, etc... - i es comencen a fer tasques de perfeccionament a nivell d’informatius, no només a nivell local sinó també a nivell comarcal. Es col·labora amb Ràdio Arenys en un principi, i més tard amb diferents ràdios del Maresme, per endegar un projecte radiofònic comarcal que s’anomenaria l’Informatiu del Maresme. El mes d’octubre del 94, es produeix un altre canvi a la direcció de l’emissora degut a la marxa d'en Rafel Bigorra. Aquesta vegada la direcció serà assumida per en David Carmona. El repte, és mantenir el nivell de servei qualitat pels argentonins.

L’evolució de Ràdio Argentona és ascendent i es potencia els informatius i les produccions pròpies. Els informatius del migdia a les 13.03 i el del vespre a les 20.00, els magazines "Dia a Dia", el "Tocant Fusta", a "Mitja tarda", els musicals "Soc la Carme", "Temps de Jazz", "Allegretto", "Blues de nit"... entre molts altres són clars exponents d’aquesta evolució ascendent de la ràdio. Un altre factor són l’augment de les hores de producció pròpia que passen de les 8 hores a les 14 diàries, amb la inclusió de nou, dels programes de la franja de nit. Es fa un estudi d’audiència a la vila que corrobora l’alt índex d’audiència que gaudeix l’emissora. El juny del 96 es fa una presentació pública d’aquestes dades i de la nova programació que endega Ràdio Argentona... i a principis del 97 comencen els primers projectes de la web de la Ràdio.

L’agost del 98 hi torna a haver canvi de director. David Carmona deixa el càrrec per raons professionals i assumeix el seu lloc Xavier Lorente. Amb Lorente al capdavant es continua apostant pels informatius i pels magazines i es potencia sobretot l’esport amb un programa específic dedicat als equips i esportistes de casa i amb transmissions per primera vegada de partits de futbol i de bàsquet.

Més canvis encara arriben coincidint amb el trasllat de Ràdio Argentona a uns estudis provisionals a l’antiga Velcro que s’estrenen el novembre del 98. L’emissora ha d’abandonar la seva seu de la Casa de Cultura a causa de les obres d’adaptació del lloc per ubicar el nou museu del càntir. La Ràdio posa la banya en el reforç dels informatius en què s’introdueixen noves seccions (Personatges, Cròniques del Centru, Medi Ambient, Invents, Enquesta…) amb el que s’aconsegueix mitja hora diària de notícies pròpies.

El setembre del 2006 hi ha un canvi a la direcció i als informatius. Xavi Lorente i Gisela Rodríguez fan un canvi de vida professional i s’incorporen les periodistes M. Rosa Martínez i Elisenda Fernández.

I aquí, estem, continuant la nostra tasca seguint tot allò que es mou a Argentona, parlant d’actes, entitats, persones i institucions de la vila.