1. GLOW 2014 - Eindhoven in het licht

  35:51

  from Fishhook Media / Added

  Sinds het begin van de 20e eeuw heeft Eindhoven de naam Lichtstad, al is deze niet afkomstig van haar relatie met Philips. Het was in die tijd de luciferindustrie die Eindhoven haar bekende bijnaam gaf. Eens per jaar wordt de band van de stad met licht extra in het voetlicht geplaatst tijdens festival GLOW. Een uitgebreide reportage over de editie van 2014.

  + More details
  • Hightech Helden - De Werkplaats

   01:28

   from Afdeling Buitengewone Zaken / Added

   333 Plays / / 0 Comments

   Impressie van de installatie High Tech Helden - 'De werkplaats' tijdens de Dutch Technology Week 2013 in Eindhoven. Hightech Helden – 'De werkplaats', is een interactieve installatie geïnspireerd op de vaardigheden die te vinden zijn in de werkplaatsen van hightech bedrijven in Brainport regio Eindhoven. Gezamenlijk combineren hier regionale makers robuust vakmanschap, uitgemeten precisie en vernuftige hersenkracht tot de meest nauwkeurige resultaten in machines en producten. Gecombineerd met slim ondernemerschap realiseren hightech bedrijven uit Brainport technologische innovaties, met impact op maatschappelijke uitdagingen wereldwijd, zoals gezondheid, mobiliteit, energie, veiligheid en het klimaat. In samenwerking met Eindhoven365 werkt De Afdeling aan het project ‘Hightech Helden’. Een project van trots, waarin de indrukwekkende Eindhovense hightech innovatieketen vertaald wordt in een interactieve beleving. De eerste installatie in deze reeks is ‘De werkplaats’ en beleefde tijdens de Dutch Technology Week 2013 haar première. Music: Kevin MacLeod -- www.afdelingbuitengewonezaken.nl

   + More details
   • EHVMMF2014 Eindhoven Maker Faire 2014

    11:29

    from MADlabNL / Added

    283 Plays / / 0 Comments

    Short video showing highlights, stories and passionate makers. Notice the full length Documentary (00:35) to be premiered in November 2014. Excellent first Edition Eindhoven Maker Faire! The first edition of Eindhoven Maker Faire during the weekend of March 29 & 30, 2014 is a great succes, and this feels fantastic! All Makers and Visitors: thank you and till next edition of 2015! About 50 Makers of different background, with their presentations, demonstrations and workshops provided for two very special days for visitors and other Makers! The highly accessible and open character of Eindhoven Maker Faire resulted in a very relaxed and inspiring atmosphere in Het Klokgebouw.

    + More details
    • Fijne Feestdagen Festival

     00:36

     from Lisa Klappe Photography / Added

     1,156 Plays / / 0 Comments

     Director: Lisa Klappe More: lisaklappe.com

     + More details
     • GLOW 2014 Aftermovie

      01:49

      from Fishhook Media / Added

      Eindhoven staat bekend als de lichtstad van Nederland, maar wat velen niet weten is dat de oorsprong hiervan ligt bij de luciferfabrieken uit de 19e eeuw. Om de band met licht te vieren organiseert de stad jaarlijks het lichtfestival GLOW. Dit jaar trok het evenement 650.000 bezoekers en ontwikkelde GLOW NEXT zich tot een populair side-event.

      + More details
      • GLOW voor gevorderden

       03:10

       from Fishhook Media / Added

       Het lichtfestival GLOW in Eindhoven trekt jaarlijks meer dan een half miljoen bezoekers. Achter dit evenement gaat een grote organisatie schuil met een historie, visie en toekomst. Verder is GLOW meer dan het achtdaagse festijn waar het grootste gedeelte van de bezoekers op af komt.

       + More details
       • GLOW op Omroep Brabant

        00:25

        from Fishhook Media / Added

        Tijdens de donkere dagen aan het eind van het jaar verlangt iedereen naar licht. Op 23 december vanaf 17.45 ieder uur daarom een uitgebreide reportage over GLOW, het lichtfestival van Eindhoven. Een mooi begin van de feestdagen, met genoeg licht voor iedereen.

        + More details

        What are Tags?

        Tags

        Tags are keywords that describe videos. For example, a video of your Hawaiian vacation might be tagged with "Hawaii," "beach," "surfing," and "sunburn."