1. Voorrangsweg - Wat doe jij bij zwaailicht en sirene?

  00:49

  from Zwaailicht en Sirene Added 9,828 0 0

  Je rijdt op een voorrangsweg en er komt een voorrangsvoertuig aan. Wat doe je? Als een voorrangsvoertuig nadert uit een van de zijstraten, dan moet je dat voertuig voor laten gaan. Het maakt daarbij niet uit of je zelf op een voorrangsweg rijdt. Kijk voor meer informatie op www.zwaailichtensirene.nl Deze campagne is een initiatief van ROV Oost Nederland en IFV.

  + More details
  • Rotonde - Wat doe jij bij zwaailicht en sirene?

   00:38

   from Zwaailicht en Sirene Added 4,711 0 0

   Je rijdt op een rotonde en wilt de tweede afslag nemen. Wat doe je? Nadert er een voorrangsvoertuig op het moment dat je een rotonde wilt oprijden? Blijf de rotonde dan volgen tot het voorrangsvoertuig de rotonde heeft verlaten. Het maakt dus niet uit van welke kant het voorrangsvoertuig nadert. Kijk voor meer informatie op www.zwaailichtensirene.nl Deze campagne is een initiatief van ROV Oost Nederland en IFV.

   + More details
   • Kruispunt rood stoplicht geen vrije rijstrook - Wat doe jij bij zwaailicht en sirene?

    00:40

    from Zwaailicht en Sirene Added 4,130 0 0

    Je staat voor rood licht op een kruispunt. De rijstrook naast je is bezet. Wat doe je? Kijk goed om je heen of het voorrangsvoertuig ruimte heeft om te passeren. Is er geen vrije ruimte? Maak dan alleen ruimte als het veilig kan en breng jezelf en anderen niet in gevaar. Dit kan bijvoorbeeld door een klein stukje naar voren te rijden als er ruimte is tussen de stopstreep en het kruisingsvlak. Kijk voor meer informatie op www.zwaailichtensirene.nl Deze campagne is een initiatief van ROV Oost Nederland en IFV.

    + More details
    • Kruispunt met rood stoplicht en vrije rijstrook - Wat doe jij bij zwaailicht en sirene?

     00:34

     from Zwaailicht en Sirene Added 3,896 0 0

     Je staat voor rood licht op een kruispunt. De rijstrook naast je is vrij. Wat doe je? Als er een rijstrook vrij is, hoef je helemaal niets te doen. Het voorrangsvoertuig zoekt zelf zijn weg over de vrije rijstrook. Kijk voor meer informatie op www.zwaailichtensirene.nl Deze campagne is een initiatief van ROV Oost Nederland en IFV.

     + More details
     • Provinciale weg zonder parkeerhavens - Wat doe jij bij zwaailicht en sirene?

      00:42

      from Zwaailicht en Sirene Added 3,872 0 0

      Je rijdt op een provinciale weg zonder parkeerhavens. Wat doe je? Wil een voorrangsvoertuig erlangs en kunt je niet op een veilige manier ruimte maken? Blijf dan op de weg rijden met de maximaal toegestane snelheid en houd daarbij zoveel mogelijk rechts. Het voorrangsvoertuig verliest dan bijna geen tijd. De bestuurder van het voorrangsvoertuig zoekt zelf wel een geschikt moment om in te halen. Kijk voor meer informatie op www.zwaailichtensirene.nl Deze campagne is een initiatief van ROV Oost Nederland en IFV.

      + More details
      • Provinciale weg met parkeerhavens - Wat doe jij bij zwaailicht en sirene?

       00:46

       from Zwaailicht en Sirene Added 3,744 0 0

       Je rijdt op een provinciale weg met parkeerhavens. Wat doe je? Wil een voorrangsvoertuig erlangs? Blijf dan op de weg en houd zoveel mogelijk rechts. Wijk alleen uit naar verharde weggedeelten, zoals een parkeerhaven (uitwijken naar onverharde weggedeelten kan gevaarlijk zijn en is dus onwenselijk!). Geef op tijd richting aan en rem dan rustig af. Kijk voor meer informatie op www.zwaailichtensirene.nl Deze campagne is een initiatief van ROV Oost Nederland en IFV.

       + More details
       • Wat doe jij bij zwaailicht en sirene?

        03:14

        from Zwaailicht en Sirene Added 1,912 0 0

        Uit onderzoek blijkt dat bestuurders van voorrangsvoertuigen regelmatig worden geconfronteerd met gedrag van weggebruikers dat onverwacht en vaak ook ongewenst is. Daardoor kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. Maar liefst 90% van de weggebruikers geeft in een enquête aan behoefte te hebben aan extra voorlichting over hoe te handelen bij naderende voorrangsvoertuigen. De Campagne Voorrangsvoertuigen voorziet in die behoefte in de regio Oost-Nederland (Gelderland en Overijssel). De campagne heeft een praktische insteek: het gewenste gedrag laten zien staat centraal. De Campagne Voorrangsvoertuigen is een samenwerkingsverband tussen organisaties op het gebied van verkeer en vervoer, hulpdiensten en lokale en regionale overheden. Daardoor wordt de campagne breed gedragen. Ook kunnen veel weggebruikers worden bereikt doordat de partners zich actief inzetten voor het verspreiden van de campagnemiddelen Kijk voor meer informatie op www.zwaailichtensirene.nl Deze campagne is een initiatief van ROV Oost Nederland en IFV.

        + More details
        • EPIcure : solution SIG

         06:06

         from vignevinEPIcure Added 990 0 0

         Présentation de la solution ESRI (SIG) déployée à l'Institut Français de la vigne et du vin. Modélisation des maladies de la vigne et viticulture de précision

         + More details
         • Saisir sur le Web Alerte Vigne

          04:04

          from vignevinEPIcure Added 731 0 0

          Le réseau Web Alerte Vigne est une solution développée par l'Institut Français de la Vigne et du Vin (IFV) pour déclarer n'importe quelle observation de maladies ou ravageur de la vigne

          + More details
          • Through the Lens of History: a documentary by Anne Shivers

           58:07

           from Anne Lukeman Added 635 0 0

           The film is the work of University of Illinois senior history major Anne Shivers and her faculty advisor, Dr. Carol Symes. In the film, Shivers studies how students and teachers interact with and learn from history, using the University of Illinois as a case study. Using interviews of professors and students, as well as clips from a variety of films and other programs, she looks at the gen-ed experience through a large Western Civ class, the experience of history majors and historians working with sources, and the influence of history on popular culture and popular culture on history. Please feel free to email anneshivers@gmail.com with any questions about the film.

           + More details

           What are Tags?

           Tags

           Tags are keywords that describe videos. For example, a video of your Hawaiian vacation might be tagged with "Hawaii," "beach," "surfing," and "sunburn."