1. Java Annotation Processing - Javas skjulte skatt

  38:30

  from JavaZone / Added

  519 Plays / / 1 Comment

  Java annotation processing lar deg skrive compiler plug-ins som setter deg i stand til å gå gjennom koden, lete etter annotasjoner og utføre valideringer i henhold til annotasjonens bruk. For eksempel kan du sjekke at alle klasser annotert med @EJB har @SecurityDomain satt og at verdien ikke er feilstavet, alt gjort på kompileringstidspunktet. I dette foredraget vil Vidar gi deg en innføring i Java Annotation Processing. Foredraget forklarer hvordan du instruerer javakompliatoren til å validere kode slik at du får kompileringsfeil og ikke kjøretidsfeil, uten å ta i bruk mekanismer andre mekanismer enn Core java. Utfordringer rundt IDE-støtte blir også diskutert. Etter foredrag vil tilhørerne ha fått innblikk i hvordan Java Annotation Processing fungerer og hvordan de kan ta det i bruk i sine egne prosjekter. Annotation processing er ikke mye brukt og foredraget vil være en fin mulighet til å få en rask innføring i en spennende mekanisme som kan gi interessante muligheter.

  + More details
  • Up up and Out: Scaling software with Akka 2

   58:05

   from JavaZone / Added

   900 Plays / / 0 Comments

   We believe that one should never have to choose between productivity and scalability, which has been the case with traditional approaches to concurrency and distribution. The cause of that has been the wrong tools and the wrong layer of abstraction and Akka is here to change that. Akka is a unified runtime and programming model for scaling both UP (utilizing multi-core processors) and OUT (utilizing the grid/cloud). With Akka 2 this will be taken to a whole new level with its “Distributed by Design”. Akka 2 provides location transparency by abstracting away both these tangents of scalability by turning them into an operations and configuration task. This gives the Akka runtime freedom to do adaptive automatic load-balancing, cluster rebalancing, replication and partitioning. Akka is available at http://akka.io (under Apache 2 license).

   + More details
   • Zombie TDD: Live parprogrammering

    01:08:21

    from JavaZone / Added

    924 Plays / / 1 Comment

    Zombie TDD er en norsk screencast-serie med testdrevet JavaScript på både klient og server. I dag setter Christian og Magnar seg ned med emacsen og parprogrammerer tre nye episoder foran publikum. Det blir utvikling av en ny feature, så du kan henge med selv om du ikke har sett alle episodene. Se hvordan to typer som digger JavaScript angriper problemer og gjør koden testbar.

    + More details
    • Visualisering av kildekode

     08:25

     from JavaZone / Added

     286 Plays / / 0 Comments

     GIT gir deg massevis av historikk for kildekoden din, men har du noen gang brukt all historikken til noe nyttig? I denne lyntalen får du se hvordan du raskt kan hente ut statistikk og nyttige data fra GIT-repositoriene dine. Armert med kommandolinja og et regneark kan vi få informative visualiseringer på nulltid.

     + More details
     • The challenge of maintenance

      12:08

      from JavaZone / Added

      220 Plays / / 0 Comments

      Why is maintenance challenging? The three main areas that will be covered are: * Maintaining the backlogg * Testing * Version control

      + More details
      • TDD på legacy kode: Hvordan gå dørstokkmila

       09:13

       from JavaZone / Added

       149 Plays / / 0 Comments

       Er du en av de som sier "Jeg skulle gjerne drevet med testdrevet utvikling..." "men de andre utviklerne på prosjektet driver ikke med TDD, og derfor blir ikke koden testbar" "men det er legacy kode vi jobber med, så TDD blir umulig" så er denne lyntalen for deg! Du vil få se hvordan man fint kan drive med TDD på såkalt utestbar legacy kode, via konkrete Javakode-eksempler som du kan ta med tilbake til kontoret på mandag og innføre i din egen kode. Se teknikker for hvor man starter, og se at du _ikke_ trenger å kjøpe mock-rammeverk for testing av private eller statiske metoder. Bli sjefen over din egen kode, lær praktiske teknikker for å få inn enhetstestene på plasser der du trodde du måtte gi opp!

       + More details
       • Sikker lagring av passord

        09:26

        from JavaZone / Added

        345 Plays / / 0 Comments

        Brukernavn og passord er uten tvil den dominerende formen for autentisering i dagen informasjonssystemer. Mye kan sies om det, men det betyr i alle fall at vi som utviklere må sørge for at passordene lagres på forsvarlig vis. Det er veldig mange måter data kan lekke på, som SQL injection, feilkonfigurasjon, kompromitterte nettverk eller sårbarheter i tredjepartskomponenter, og det er vår jobb å sørge for at brukerdatabasen er vanskelig å utnytte, selv om den forsvinner ut døra. Og den jobben gjør vi stort sett ikke bra nok. Lagring av passord er likevel en veldig takknemlig og enkel oppgave å sette seg inn i, siden det er veldig få måter å gjøre det riktig på. Vi ser på hva man bør gjøre, og hva som ikke fungerer. Vi kikker også på hvordan passordcracking går for seg, slik at vi ikke bare får med oss hva som er de viktige teknikkene, men også hvorfor de er viktige.

        + More details
        • Selvlaget er vellaget? Erfaringer med en hjemmesnekret prosessmotor

         10:26

         from JavaZone / Added

         117 Plays / / 0 Comments

         Vi utvikler en saksbehandlingsløsning for Oslo kommune, og har behov for å støtte langvarige prosesser. Det opprinnelige valget falt på Activiti Business Process Management Platform, som lar oss modellere prosessene i XML. Selv om det tilsynelatende var rett verktøy for jobben, forklarer vi hvorfor Activiti ble hevet ut og erstattet det med en enkel, skreddersydd løsning basert på en tilstandsmaskin. Noen måneder senere begynte imidlertid den enkle løsningen vår å ese ut. Var ikke verden så enkel som den så ut? Var vi i ferd med å re-implementere Activiti? Vi forteller hvordan dette gikk, og hva vi erfarte underveis.

         + More details
         • Scrum for to

          10:15

          from JavaZone / Added

          116 Plays / / 0 Comments

          Når et team består av to personer er ikke lenger hele SCRUM-rammeverket nødvendig, ei heller fornuftig. Lyntalen tar for seg noen av de viktigste delene av SCRUM og hvordan disse kan benyttes, til sist kommer en oppsummering av hvordan SCRUM fungerer for et topersonsteam.

          + More details
          • SQL Optimalisering

           09:46

           from JavaZone / Added

           217 Plays / / 0 Comments

           Svært mange utviklere har opplevd å få ytelsesproblemer på en databaseserver etter at den er satt i produksjon. Her får du tips om hvordan å angripe problemet. En peptalk om databasedesign, tuning, indekser, monitorering, execution plans og viktigheten av å vite hvordan å bruke databasen som verktøy.

           + More details

           What are Tags?

           Tags

           Tags are keywords that describe videos. For example, a video of your Hawaiian vacation might be tagged with "Hawaii," "beach," "surfing," and "sunburn."