1. AA Vision - Agim Sylejmani: Intervistë me Ismet Sylejmanin

  01:27:37

  from qazim doda / Added

  53 Plays / / 0 Comments

  Në këtë intervistë ekskluzive, Idealisti nga Kosova Ismet Sylejmani sqaron për shikuesit e AA Vision se si u zhvilluar veprimtaria ilegale gjate viteve te 90' në Kosovë, si u përgatit lufta çlirimtare. Poashtu do të mësoni se si u organizuan akademitë përkujtimore për dëshmorët e kombit, cilat janë pengesat dhe si veproi UDB-ja për uljen e imazhit të UÇK-së, Një pjesë e intervistës i kushtohet festimit të 100 vjetorit të lindjes së udhëheqësit të kombit shqiptar Enver Hoxha, cilat ishin pengesat dhe sa u mirëprit nga shqiptarët e Kosovës. Kjo intervistë u realizua nga Agim Sylejmani, redaktor për promovimin e vlerave të çlirimtarëve pranë AA Vision. Për më shumë shikojeni intervistën e plotë! Ju urojmë shikim të këndshëm! Stafi i AA Vision

  + More details
  • AA Vision: Albanian American Civic League

   01:58:02

   from qazim doda / Added

   95 Plays / / 0 Comments

   The Albanian-American Foundation and The Albanian-Civic League P R E S E N T S a celebration and discussion of the unique role that albanians played in saving jews during the holocaust and how it applies to genocide prevention in our time.

   + More details
   • AA Vision: DioGuardi

    01:58:33

    from qazim doda / Added

    14 Plays / / 0 Comments

    Ish Kongresisti Amerikan Joe DioGuardi bashkë me gruan e tij Shirley Cloyes DioGuardi kanë krijuar urë miqësie me popullin Hebre. Tani në çdi vit mbahen takime ku përkujtohen familjet Shqiptare te cilat i kanë shpëtuar Çifutët gjatë luftës së II-të botërore.

    + More details
    • AA Vision: Fjalimi i Bacit Adem për Dëshmorët e Kombit

     19:53

     from qazim doda / Added

     1,730 Plays / / 1 Comment

     Baca Adem ju drejtohet hapur qeveritarëve shqiptare te Kosoves qe te therrasin ndergjegjen e tyre dhe te mendojne se cili ishte amaneti i dëshmorve. Pse duhet respektuar veteranet dhe çka po e pengon shoqerine kosovare që të zhvillohet.

     + More details
     • AA Vision: Haxhë Balidemaj

      01:23:02

      from qazim doda / Added

      1,237 Plays / / 0 Comments

      Intervistë me ish ushtarin e Batalionit ATLANTIKU Haxhë Balidemaj. Haxhë Balidemaj u lind në Martinaj të Gucisë dhe në moshë 19 vjeçare emigroi në SHBA. Ai kohëve të fundit u vu në lëvizje për mbrojtjen e fshatit të tij të lindjes MARTINAJ i cili po kanoset nga rreziku i helmimit dhe asimilimit.

      + More details
      • AA Vision: Intervistë me Dr. Koço Danaj

       01:20:34

       from qazim doda / Added

       251 Plays / / 0 Comments

       Në këtë intervistë mund të mësoni për padrejtësitë që na janë bërë pas shpalljes së pavarësisë së Shqipërisë.

       + More details
       • AA Vision: Këngë për deshmorin Vezir Ademaj

        22:31

        from qazim doda / Added

        64 Plays / / 0 Comments

        Nevoja për një luftë çlirimtare në Kosovë nuk kishte alternative Lufta Çlirimtare në Kosovë nuk ishte e rastësishme, vendi ishte i robëruar nga Serbët për një shekull dhe strategjia për çlirimin e vendit duhej të ndryshonte nga ato të më hershmet. Kosova një vend i robëruar në juglindje të Evropës përbëhej nga shumica shqiptare që nuk gëzonte të drejtën elementare për të jetuar të lirë. Mungonte çdo gjë në Kosovë, jo vetëm liria e të shprehurit, por edhe liria e egzistencës si shqiptar, kjo e shtyri popullin e Kosovës që të ndryshojë strategjinë e veprimit nga një rezistencë pasive dhe nënshtruese që çonte drejt asimilimit, në një rezistencë aktive, pra luftë të armatosur që çonte drejt çlirimit. Formimi i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës kishte marrë hov në fillim të viteve të 90-ta, por nga fundi i kësaj dekade gjërat filluan të dalin në skenë. Serbia nuk e kishte ndërmend të largonte forcat pushtuese nga Kosova dhe represioni shtohej dita ditës. Rinia kishte mundësi të kufizuara të jetonte në Kosovë duke u persekutuar për mos pjesëmarrjen në luftën që serbët e zhvillonin kundër popujve të tjerë. Kosova kishte filluar të zbrazej dhe populli kishte filluar të pajtohej me politikën nënshtruese të lëvizjes pacifiste në Kosovë.

        + More details
        • AA Vision: Këngë për heroizmat e Plavës e Gucisë

         13:22

         from qazim doda / Added

         426 Plays / / 0 Comments

         Shqiptarët në Plavë e Guci kanë një histori të veçantë, ata bënë betejat më të rëndësishme kundër pushtimit nga Turku e nga Sllavi, sot ata janë të pushtuar dhe ju kërcënohet asimilimi total. Kjo këngë e Januz Delaj-t sjell për juve histori të heroizmave që kanë ndodhur në këtë trevë të pushtuar.

         + More details
         • AA Vision-ME SHQIPTARËT E AMERIKËS: Abip dhe Adi Veseli

          13:37

          from qazim doda / Added

          318 Plays / / 0 Comments

          Abip Veseli me bashkëshorten e tij Sebahaten si dhe Adi Veseli me bshkëshorten e tij Sabije Veseli me rastin e festës së Flamurit Kombëtar i urojnë të gjithë shqiptarët kudo që janë me një dëshirë, që të gjithë të bashkohemi në një flamur, një komb e një shtet.

          + More details
          • AA Vision-ME SHQIPTARËT E AMERIKËS: Demë Zeneli Balidemaj-Castello Restaurant

           09:31

           from qazim doda / Added

           217 Plays / / 0 Comments

           Demë Zeneli Balidemaj është me prejardhje nga Fshati Martinaj - Krahina e pLavë e Gucisë. Në SHBA ka ardhur 3 dekada më herët ku jeton bashkë me familjen e tij. Ai është pronar i restorantit presigjioz në Danburry, CT "Castello" Bashkë me familjen e tij Demë Zeneli Balidemaj i uron të gjithë shqiptarët për festën e flamurit me një dëshirë që sa më shpejt të bashkohemi Një Flamur, Një Komb dhe Një Shtet.

           + More details

           What are Tags?

           Tags

           Tags are keywords that describe videos. For example, a video of your Hawaiian vacation might be tagged with "Hawaii," "beach," "surfing," and "sunburn."