1. Emberek, halottak, istenek

  10:16

  from SZÉPMŰVÉSZETI//NEMZETI GALÉR / Added

  Újra látható a Szépművészeti Múzeum egyiptomi állandó kiállítása Újrarendezve, nagyobb területen, új szerzeményekkel kiegészülve nyílt meg a Szépművészeti Múzeum megújult egyiptomi állandó kiállítása. Az új koncepciójú tárlat, amely az eddig megszokottól eltérően nem kronologikusan, hanem tematikusan mutatja be az ókori Egyiptomot, látványosan és tudományosan is helytálló módon tárgyalja a korszakkal kapcsolatos legfontosabb ismereteket. Az új szerzemények közül kiemelkedik a múzeum által idén, 100 millió forintos kormányzati támogatással megvásárolt, egy óbirodalmi sírból származó, 4000 éves, több mint két méteres reliefes faltöredék. A műtárgy az egyiptomi gyűjtemény történetének legnagyobb értékű vásárlása. zene: Vázsonyi János - dj triton featuring pollapop: under the sea over the hills - 2005 © ART BUBBLE MEDIA The film is supported by Canon Hungária Kft.

  + More details
  • How we installed our new Egyptian Exhibition

   02:41

   from SZÉPMŰVÉSZETI//NEMZETI GALÉR / Added

   Így épült az egyiptomi kiállítás zene: Vázsonyi János - dj triton featuring pollapop: under the sea over the hills - 2005 © ART BUBBLE MEDIA The film is supported by Canon Hungária Kft.

   + More details
   • Így épült a Régi Szobor Gyűjtemény új állandó kiállítása

    02:24

    from SZÉPMŰVÉSZETI//NEMZETI GALÉR / Added

    Werk. © ART BUBBLE MEDIA The film is supported by Canon Hungária Kft.

    + More details
    • MÚZEUM+KARÁCSONY

     09:48

     from SZÉPMŰVÉSZETI//NEMZETI GALÉR / Added

     Az idei év utolsó Múzeum+ estje. Novák Péter kultúrmunkás El Greco képei előtt dalolt és gitározott Küttel Dávid zenésztársával. Nemcsak azt tudtuk meg tőle, hogyan lehet Mozart Divertimento-ra kalotaszegit táncolni, hanem a Három királyok története kapcsán elgondolkodtatott, alaposan feldobta a labdát. Elkaptuk. Jankovics Marcellel és az est látogatóival kinyitottuk a "jelkép kalendáriumot" , megfejtettünk kódokat , szimbólumokat, Szent Ferenccel, angyalokkal, csillagokkal, tölgyfával és egy festménnyel. © ART BUBBLE MEDIA The film is supported by Canon Hungária Kft.

     + More details
     • MÚZEUM+BOR, MÁMOR

      03:40

      from SZÉPMŰVÉSZETI//NEMZETI GALÉR / Added

      Ön mennyire lenne stresszes, ha Gulácsy Lajos, Vaszary János és Rippl-Rónai József képeiről beszélne közönség előtt? Ha 0 és 10 közötti skálán mérjük, akkor 10? Szabó Győző színész pont ennyire izgult a Magyar Nemzeti Galéria októberi Múzeum+ tárletvezetőjeként. Pedig a művészettörténet a kisujjában van. A Képzőművészeti Egyetemen diplomázott grafikusként, a középiskolát pedig a Képző-és Iparművészeti Szakközépiskolában végezte, játékkészítő szakon. © ART BUBBLE MEDIA A filmet támogatta a Canon Hungária Kft.

      + More details
      • PARIS! PARIS! 3.rész

       06:23

       from SZÉPMŰVÉSZETI//NEMZETI GALÉR / Added

       [a]symmetric A Manier Haute Couture Szalon Párizs-Budapest divatperformansza. Milyen a franciás hangulat? A Reneszánsz Csarnokban Németh Anikónak, a Manier Szalon tervezőjének és tuljadonosának láthattuk Párizs ihlette divatbemutatóját. A különleges este a ruhák mellett az élő zene is főszereplő volt. Tóth Evelin és Mózes Tamara duettjét hallhattuk. zene: Astor Piazzola: Oblivion Újházi János: Maintenant que Paris ékszerek: Dès-Kertèsz Dóra, DORADES Megidéztük az ezerarcú Párizs hangulatát. Szombat este Szajna-parti hangulat, sanzonok, francia zamatok és illatok, haute couture és harmonikaszó volt a Hősök terén! Az idén 10. alkalommal megrendezett Európai Múzeumok Éjszakája eseménysorozathoz kapcsolódva, a korábbi hagyományoknak megfelelően a Szépművészeti Múzeum hajnalig tartó mulatságot rendezett. PARIS! PARIS! Aki nem volt ott most láthatja, mert mini sorozatunkbn az est több fellépőjével interjú készült. a videót készítette: Rieger Johanna © ART BUBBLE MEDIA The film is supported by Canon Hungária Kft.

       + More details
       • CSAPÓ HÁROM! - Noé bárkája

        06:35

        from SZÉPMŰVÉSZETI//NEMZETI GALÉR / Added

        Idén forgattuk harmadik filmünket a Szépműhely nyári táborában. Főhősünk és története ezúttal a több ezer éves Noé és bárkája volt. Vadul hullámzó, mindent elárasztó özönvizünket egy kivetített akvárium adta. Állataink a Képtár falairól másztak le és vonultak párosával a Bárkába. táborvezetők: Tettamanti Zsófia és Mátrai Erik

        + More details
        • MÚZEUM+BOR,MÁMOR

         05:31

         from SZÉPMŰVÉSZETI//NEMZETI GALÉR / Added

         Melyik kép lógott a gödi nyaraló ebédlőjében? Milyen lehetett Rippl-Rónai József Kalitkás nője mellett felcseperedni? Az októberi Múzeum+ tárlatvezetése Karafiáth Orsolya költő, író, újságíró, blogger, dalszövegíró, rendkívül sokoldalú művésszel. Gulácsy Lajos, Rippl-Rónai József,és Vaszary János festményei és egy kortárs író gondolatainak találkozása a Magyar Nemzeti Galéria állandó gyűjteményében. © ART BUBBLE MEDIA A filmet támogatta a Canon Hungária Kft.

         + More details
         • PARIS! PARIS! 2.rész

          05:49

          from SZÉPMŰVÉSZETI//NEMZETI GALÉR / Added

          "A zongorista és Én" címmel Zséda különleges koncertje volt a Szépművészeti Múzeumban. Yvette Guilbert, francia sanzon és kabaré énekes egyik híres dalával készült Zséda. Annak idején Henri de Toulouse-Lautrec grafikáival, plakátjaival biztosan hozzájárult, hogy a díváért egész Franciaország rajongott , sőt még Sigmund Freud, és G.B. Show is imádták Yvette Guilbertet. Zséda meglepetésként itt adta elő egészen új dalát is, melynek szövegét Lackfi János írta franciául. Megidéztük az ezerarcú Párizs hangulatát. Szombat este Szajna-parti hangulat, sanzonok, francia zamatok és illatok, haute couture és harmonikaszó volt a Hősök terén! Az idén 10. alkalommal megrendezett Európai Múzeumok Éjszakája eseménysorozathoz kapcsolódva, a korábbi hagyományoknak megfelelően a Szépművészeti Múzeum hajnalig tartó mulatságot rendezett. PARIS! PARIS! Aki nem volt ott most láthatja, mert mini sorozatunkbn az est több fellépőjével interjú készült. a videót készítette: Rieger Johanna © ART BUBBLE MEDIA The film is supported by Canon Hungária Kft.

          + More details
          • Nagy Ervinnel készülünk a Múzeum+ Illúziók estre

           04:04

           from SZÉPMŰVÉSZETI//NEMZETI GALÉR / Added

           "A színészet az illúziók keresése." Nagy Ervin, Donizetti és Pavarotti, Ferenczy Károly és a gyerekkor. Minderről a színművész autójában sikerült beszélgetnünk, miután a Pécsi Nemzeti Színház Közelebb című előadásáról megérkezett Budapestre. De jól meg is lepett azonnal minket, mert kis unszolásra ugyan, de belekezdett egy áriába, mint ahogy ezt máskor is teszi vezetés közben. Ervin operaszínpadra készül! Una furtiva lagrima áriát gyakorol az autóban , és erre a Pécs-Budapest távolság éppen elég időt ad neki. Foytatás március 12-én, csütörtökön, a Magyar Nemzeti Galéria Múzeum+ Illúziók estjén! a videót készítette: Rieger Johanna zene: Zagar © ART BUBBLE MEDIA The film is supported by Canon Hungária Kft.

           + More details

           What are Tags?

           Tags

           Tags are keywords that describe videos. For example, a video of your Hawaiian vacation might be tagged with "Hawaii," "beach," "surfing," and "sunburn."

           The more you know…

           Vimeo Video School

           Check out these lessons to learn how to make videos about Szépművészeti Múzeum:

           Vimeo Video School has awesome lessons and video tutorials to help you get started making better videos.