1. Benne vagyunk!

  05:47

  from SZÉPMŰVÉSZETI//NEMZETI GALÉR / Added

  A Szépműhely 2012-ben készítette el második filmjét (harmadik a már bemutatott Raffaello Replay) A filmet beválogatták a 10 legjobb közé a Museums in Short (Brescia, Olaszország) filmfesztiválon. Ahogyan azt a Benne vagyunk! cím is sugallja, a kezdeményezés célja az volt, hogy a gyerekek úgy fedezzenek fel műalkotásokat, hogy a filmezés során belekerüljenek a festmény terébe, és így egyedülálló módon, személyesen is megtapasztalják annak tereit, virtuális valóságát, interakcióba lépjenek a kép részleteivel és életre keltsék azokat. A festmény a falra akasztott kétdimenziós felületből ily módon háromdimenziós helyszínné átváltoztatva, a látogatóval közös teret képezve elevenedik meg. Nagy örömünkre a filmet beválogatták ez első 10 közé a Museums in Short (Brescia, Olaszország) filmfesztivál első kiadásában.

  + More details
  • Figyelő TOP 200 Gala 2010 Budapest

   04:08

   from Arthur Kulcsar / Added

   243 Plays / / 0 Comments

   The Figyelő (Observer) Top 200 Gala on Saturday, held again this year with great interest, in addition to the presence of leaders of the largest Hungarian enterprises. The ceremony took place at the Museum of Fine Arts. The jury prize was awarded in 5 categories. My job was to capture the important moments of the event, from the preparation to the end. For the timelapse shots I used a Sony EX3 and a Panasonic GH1, for the rest just the GH1 and a wide variety of lenses mostly with a custom shoulder rig. Lenses used: Zeiss Flektogon 35 2.4, Zeiss Pancolar 50 1.8, Rokkor 35 1.8, Olympus Zuiko 14-45, Panasonic 45-200

   + More details
   • Ganymed Goes Europe, Budapest - official videoclip by Helmut Wimmer

    02:26

    from SZÉPMŰVÉSZETI//NEMZETI GALÉR / Added

    A budapesti Szépművészeti Múzeum, a wrocławi Nemzeti Múzeum és a bécsi Kunsthistorisches Museum együttműködésében, valamint az osztrák színházi társulat, a wenn es soweit ist („ha eljött az ideje”) rendezésében egyedülálló színházi produkciónak lehetnek részesei az érdeklődők hét alkalommal, 2013 szeptembere és novembere között, a Szépművészeti Múzeumban. (A filmet Helmut Wimmer készítette)

    + More details
    • Élő MúzeumCafé: Mit rejt El Lahun homokja? – A Szépművészeti Múzeum egyiptomi ásatásáról

     01:02:30

     from MúzeumCafé / Added

     110 Plays / / 0 Comments

     2012. január 12. csütörtök, 18.00 óra, Szépművészeti Múzeum Harmadik éve folyik Kairótól délre, a Fájjum-oázis, a mai el-Lahun falu mellett elterülő rommező 1600 hektárnyi területén, a II. Szeszósztrisz fáraó (Kr. e. 1880–1873 körül) által alapított királyi temetkezőhely és település maradványain a Szépművészeti Múzeum első egyiptomi ásatása. A vetített képekkel is illusztrált esten az ott folyó munkáról, az eddigi és a várható eredményekről számol be a projekt néhány munkatársa. A beszélgetés résztvevői: Liptay Éva, a Szépművészeti Múzeum Egyiptomi Gyűjteményének vezetője, Horváth Zoltán egyiptológus-muzeológus, az ásatás vezetője, Vasáros Zsolt építészmérnök, az ásatásban részt vevő csapat tagja. A beszélgetést Martos Gábor, a MúzeumCafé főszerkesztője vezeti.

     + More details
     • Raffaello Replay

      07:28

      from SZÉPMŰVÉSZETI//NEMZETI GALÉR / Added

      Egy kép és 500 évnyi kaland, amit újból lejátszottunk. Hogyan készül egy kép? Mit tudunk a festőjéről? És hová kerül, miután elkészült? Elkészül-e egyáltalán, vagy félbehagyják? Hogyan kerül múzeumba? Mi lesz vele a múzeumban? A Csapó kettő! filmkészítő táborunk slágere idén az Esterházy Madonna volt, gyűjteményünk gyöngyszeme. Raffaello megfestette, gróf Esterházy megvette, a múzeum kiállította, egy betörő egyszer el is lopta, és most pedig a galériában gyönyörködhetnek benne a látogatók. Mi csak vágtunk, ragasztottunk, festettünk, díszletet készítettünk, eljátszottuk a kép történetét, és... elkezdetett villogni REPLAY...

      + More details

      What are Tags?

      Tags

      Tags are keywords that describe videos. For example, a video of your Hawaiian vacation might be tagged with "Hawaii," "beach," "surfing," and "sunburn."

      The more you know…

      Vimeo Video School

      Check out these lessons to learn how to make videos about Szépművészeti:

      Vimeo Video School has awesome lessons and video tutorials to help you get started making better videos.