1. Promofilm Junior Vakkanjers 2014-2015

  04:38

  from Junior Vakkanjers Added 712 0 0

  Nieuw in 2014/2015! Er zijn dit jaar twee opdrachten bij de Junior VakkanjerWedstrijden. Beide vallen binnen het profiel PIE (Produceren, Installeren en Energie). Technische competenties staan voorop, maar de wedstrijden doen ook een beroep op vaardigheden als samenwerken, veilig werken, reflecteren en presenteren. De uitdaging: Een festivalbike. En een mobiele veldkeuken! Junior VakkanjerWedstrijden: dé praktijkgerichte uitdaging voor vmbo-talenten. Nederland kan niet zonder goed opgeleide technici: ze maken letterlijk de toekomst van ons land. Met de Junior VakkanjerWedstrijden (vmbo bovenbouw) zetten leerlingen een nieuwe stap in hun ontwikkeling. Ze zijn de vakmensen van morgen!

  + More details
  • Achter de schermen. Zorg... dat je het ziet!

   01:04

   from Studio Moio Added 5 0 0

   Marit vertelt hoe het voor haar was om mee te doen aan 'Zorg... dat je het ziet!' Leerlingen van het VMBO in Leiden willen betere beroepsorientatie. Ze dragen er zelf aan bij, door te bepalen waar ze wat over willen weten en hoe ze het filmpje willen hebben. Hier vertelt Marit hoe het voor haar was om mee te doen.

   + More details
   • VMBO Beroepsorientatie - Mensen met een verstandelijke beperking... wat kunnen ze? Check it out.

    01:28

    from Studio Moio Added 9 0 0

    Leerlingen van het VMBO in Leiden willen betere beroepsorientatie. Ze dragen er zelf aan bij, door te bepalen waar ze wat over willen weten en hoe ze het filmpje willen hebben.

    + More details
    • obstakel tocht Bona:Visser

     02:28

     from Studio Moio Added 32 0 0

     Jongeren van het VMBO hebben geen positief beeld over zorg. De gemeente Leiden daagde ons uit om met frisse oplossingen te komen. VMBO-leerlingen gaven aan graag een DoeDag te organiseren om te voelen en ervaren hoe het voelt om zorgbehoevend te zijn. Van daaruit kunnen ze beter begrijpen waarom zorg…

     + More details
     • Calvijn met Juniorcollege Amsterdam afl. 2 Bouwhekken

      02:48

      from Itsmooving Mediaproductions Added 8 0 0

      Het Calvijn met Junior College krijgt binnenkort een gloednieuw gebouw. Met de leerlingen maak ik filmpjes over de voortgang van de bouw. Het Calvijn met Junior College in Slotervaart, Amsterdam Nieuw-West, verandert van een VMBO in een ‘Beroepsschool’, waarin de leerlingen na het VMBO doorstromen in de MBO-richtingen Economie en Zorg en Welzijn. Kernpunt van de onderwijsvisie is de verbinding door de leerjaren heen, van leren in een kleinschalige lesomgeving, via oefenen in simulaties tot het werkelijk in de praktijk brengen van het geleerde. ADP Architecten won deze prestigieuze opdracht met een ontwerpvisie die dit vernieuwende onderwijsconcept op heldere wijze tot uitdrukking brengt, in een gebouw dat op eigentijdse wijze invulling geeft aan de Westelijke tuinsteden. Het schoolprogramma is op de verdiepingen georganiseerd rond een centraal atrium, waarin een opgetild binnenplein het verbindende hart van de school vormt. Leer- en oefengebieden krijgen rondom het plein hun eigen herkenbare identiteit, met een brede trap die dubbel dienst doet als eigen ‘hangplek’ en tribune bij gezamenlijke evenementen. Op de begane grond worden diensten voor de buurt en wijdere omgeving aangeboden: van kapsalon tot winkel- en vergadercentrum, verzorgd en gecaterd door de leerlingen van het CmJC. Hier liggen ook de sportzalen, met op het dak een opgetilde schoolplein, dat zich in het atrium voortzet als afdalend groen landschap met open werk- en leerplekken. Een open leercentrum hangt als uithangbord aan de stationszijde van het gebouw en toont al van verre de kern van het nieuwe onderwijs.

      + More details
      • GLR London reis 2013 | Grafisch Lyceum Rotterdam VMBO

       20:43

       from Leonard Braber Added 108 0 0

       Film van de Londonreis van VMBO 3 leerlingen, juni 2013 Grafisch Lyceum Rotterdam VMBO Gefilmd door mister Spek Video-edit door mister Braber

       + More details
       • Hoe voelt het om oud te zijn?

        04:17

        from Studio Moio Added 222 0 0

        Leerlingen van Bonaventura College en Visser 't Hooft hebben samen een obstakeltocht georganiseerd in het kader van beroepsorientatie op de zorg. Hun idee: zorg begint bij voelen waar zorg echt over gaat. In dit thema: hoe voelt het om oud te zijn?

        + More details
        • Lipdub vmbo V2 - juni 2014

         02:45

         from SintLucas Added 82 0 0

         De tweedejaars vmbo-leerlingen van SintLucas in Eindhoven maakten een Lipdub. Ze konden kiezen uit een aantal nummers en zijn dit vervolgens in 1 take gaan opnemen in en rond de school. Van alle filmpjes is uiteindelijk een compilatie gemaakt.

         + More details

         What are Tags?

         Tags

         Tags are keywords that describe videos. For example, a video of your Hawaiian vacation might be tagged with "Hawaii," "beach," "surfing," and "sunburn."