1. Ik geef om niet 6x hetzelfde verhaal te hoeven vertellen

  00:51

  from VU medisch centrum / Added

  95 Plays / / 0 Comments

  Ik geef om VUmc. Waar geeft u om? Kijk op www.VUmc.nl/ikgeefom voor meer informatie

  + More details
  • Impressie Landelijk Congres Moderne Dementiezorg 2014

   09:18

   from StudieArena / Added

   101 Plays / / 0 Comments

   StudieArena en zorginnovatiebureau DAZ organiseerden i.s.m. het Alzheimercentrum van het VU medisch centrum, Alzheimer Nederland, het Trimbos-instituut en het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen op 24 november 2014 de zesde editie van het Landelijk Congres Moderne Dementiezorg. Op 15 juni 2015 vindt de volgende editie plaats, met als thema Dementiezorg Thuis. Meer informatie treft u op: www.studiearena.nl.

   + More details
   • CH_VUmc_Lean

    03:44

    from huygelen / Added

    14 Plays / / 0 Comments

    Het VUmc heeft in de afgelopen jaren de Lean filosofie geimplementeerd, om te ontdekken hoe het eigen werkproces beter gestroomlijnd en meer klantvriendelijk kan worden ingericht. Deze film was onderdeel van hun inzending voor de Nationale Lean Award van de Lean Consultancy Group. Het VUmc bereikte in deze wedstrijd uiteindelijk de vierde prijs.

    + More details
    • Grey Power: Over de kracht van vitale ouderen

     00:40

     from Fast Facts / Added

     23 Plays / / 0 Comments

     Kenmerkt de ouderdom zich door gebreken of komt de wijsheid met de jaren? We blijven graag jong van lijf en leden. Mentaal is dat beeld minder eenduidig. We willen een goed werkend brein, maar verlangen niet terug naar de onzekerheid van de pubertijd. Prettig oud worden is dus niet zomaar hetzelfde als jong blijven. We willen oud worden zonder het te zijn. In Grey Power. Over de kracht van vitale ouderen, een serie debatten en optredens, bespreken artsen, wetenschappers en andere deskundigen onder leiding van journalist Frénk van der Linden wat een goede oude dag is. We verwachten dat de gezondheidszorg ons helpt om prettig oud te worden. Is onze vitaliteit wel zo maakbaar als gedacht? Biedt een gezond leven leiden garanties voor de oude dag? Hoe ver kan en moet de medische wetenschap gaan? Kortom, bestaat er zoiets als ideaal oud worden? Geproduceerd door Fast Facts In opdracht van VUmc Gesponsord door Stichting Hofje Codde en Van Beresteyn Meer informatie: www.vumc.nl/greypower

     + More details
     • VUmc: D.O.C.S. promofilm

      07:41

      from Art Partner / Added

      162 Plays / / 0 Comments

      Aandacht voor culturele diversiteit speelt een belangrijke rol binnen VUmc. Onderzoek wijst uit dat studenten geneeskunde minder empathisch worden naarmate ze verder in hun studie komen en dat de doorstroom van artsen met een bi-culturele achtergrond naar specialistische functies stokt. Kunstenaar Lina Issa van Art Partner is betrokken bij een intensief verandertraject om het échte gesprek rondom diversiteit te voeren en de mindset te veranderen. Steeds meer studenten willen hieraan meewerken en zo ontstond de commissie D.O.C.S. als onderdeel van studentenvereniging MFVU. Samen met Lina Issa maakten de studenten deze promofilm.

      + More details
      • VUmc: Wie ben je? Wie ben je echt?

       05:07

       from Art Partner / Added

       259 Plays / / 0 Comments

       Aandacht voor culturele diversiteit speelt een belangrijke rol binnen VUmc. Onderzoek wijst uit dat studenten geneeskunde minder empathisch worden naarmate ze verder in hun studie komen en dat de doorstroom van artsen met een bi-culturele achtergrond naar specialistische functies stokt. Kunstenaar Lina Issa van Art Partner is betrokken bij een intensief verandertraject om het échte gesprek rondom diversiteit te voeren en de mindset te veranderen. In 2014 is gestart met een pilot tijdens de introductieweek en werd een artistieke interventie uitgevoerd tijdens de eerste onderwijsdag. Deze film laat daar een stukje van zien.

       + More details
       • Medical Intelligence seminar 2014: Stevie Tan

        40:49

        from Furore_com / Added

        68 Plays / / 0 Comments

        Stevie Tan (VUmc) presenteert: Hoe artsen registreren en wat artsen ervoor terug willen

        + More details
        • VONK Vumc Onderzoek Naar Kinderkanker.

         03:40

         from Paul Ruigrok van der Werven / Added

         Mini docu van Paul Ruigrok en Karin Heinen over het werk en onderzoek van VONK. VONK is een stichting van het Vumc in Amsterdam. In de film vertelt Prof. Gertjan Kaspers hoofd van het kinder oncologisch centrum in het Vumc en onderzoeker Drs.Sophie Veldhuijzen van Zanten over hun werk en over de verschillende onderzoeken die VONK financiert. Met dank aan iedereen die hier belangeloos aan meegewerkt heeft. Karin Heinen, GertWillem Visser, Floris van der Lee, Jeroen de Bruin, Marijn van der Meer & Jorrit Kleijnen, Rogier Dorant, Monique van Beckhoven, Jane Bakx, Scott Harris, Natasja Loturco, Robin Schlösser, Mikki Sindhunata , Jasnai Jansen, Raoul Popma, Noise Boys, Camalot Philipe Vie, Nicole, Hans Maarten en Luc. http://www.vumc.nl/afdelingen/Vumc-Fonds/onze-projecten/VONK/

         + More details
         • Dankzij jou

          02:09

          from Made by Jack / Added

          ‘Dankzij jou’ Interne storytelling Storytelling staat centraal bij de interne campagne ‘Dankzij jou’ van VUmc. Met een actiewebsite op intranet als centrale motor. Alles draait om de bijzondere bijdragen die de medewerkers iedere dag weer leveren. Voor patiënten, studenten en onderzoek. Via allerlei verhalen komen medewerkers nog beter van elkaar te weten waar ze dagelijks mee bezig zijn, wat ze presteren en waar ze trots op mogen zijn. De interne campagne is daarmee de voorloper van de nieuwe externe arbeidsmarktcampagne. Op basis van de eerlijke en onderscheidende verhalen van VUmc.

          + More details
          • VU 2030 - De patient kiest?

           08:53

           from Fast Facts / Added

           84 Plays / / 0 Comments

           Het is 2030, de wereldbevolking is inmiddels gegroeid naar ruim 8 miljard mensen en technologische innovatie heeft gezorgd voor nieuwe mogelijkheden: dankzij screening weten we alles over de patiënt. We hebben meer behandelingen tot onze beschikking dan ooit. Maar wat betekent die keuzevrijheid als de toegankelijkheid van zorg onder druk staat? Blijven we solidair als de zorg meer gaat kosten? Heeft de patiënt meer keuzevrijheid of bereikt de keuzevrijheid een plafond en valt er niet meer te kiezen? Deze productie is een onderdeel van De Proloog van 2030 Geproduceerd door Fast Facts In opdracht van VU, VUmc Met in volgorde van opkomst: Marieke Aafjes, Andrea Maier (hoogleraar Gerontologie, VUmc); Jan Hol (directeur dienst communicatie, VUmc); Sjaak Vink (CEO myTomorrows); Guy Widdershoven (hoogleraar Medische Filosofie en Ethiek, Metamedica VUmc); Cees Hertogh (hoogleraar Ethiek voor de Zorg aan Kwetsbare Ouderen, VUmc); Tineke Abma (hoogleraar Cliëntparticipatie in de Ouderenzorg, VUmc). Met dank aan Wybren Meijer (FutureConsult), Jacob Bouwman, Joël Friso, Astrid Kösters (Vrije Universiteit Amsterdam) Gemaakt door: Aline Idzerda en Moira van Dijk 2014 In samenwerking met Camera & montage: Wouter Boes Compositing: Jonathan Massey / Persistent Vision Muziek & geluidsnabewerking: Daan van West Grafisch ontwerp: SproetS

           + More details

           What are Tags?

           Tags

           Tags are keywords that describe videos. For example, a video of your Hawaiian vacation might be tagged with "Hawaii," "beach," "surfing," and "sunburn."