1. Minicollege Paul van de Laar: Is Rotterdam niet te filmen?

  09:07

  from Vers Beton / Added

  156 Plays / / 0 Comments

  Iedere stad heeft zo zijn filmische iconen. Wat zijn die van Rotterdam? En scheppen ze een beeld van de stad dat overeenkomt met wat wij dagelijks zien? Een minicollege van Paul van de Laar

  + More details
  • Minicollege Joost Verbaan: Kun je sissen strafbaar stellen?

   11:29

   from Vers Beton / Added

   73 Plays / / 0 Comments

   Nadat de video '10 hours of walking in NYC as a woman' eind oktober online kwam, werd er wereldwijd gediscussieerd over het nafluiten van vrouwen op straat. Het is een complex probleem. Wanneer is een opmerking een leuke flirt of ‘gewoon aardig’ en wanneer wordt het intimiderend en seksistisch? En wie bepaalt dat? Is strafbaar stellen haalbaar? En moeten we dat willen? De vraag 'Kun je sissen strafbaar stellen?' legden we voor aan strafrechtspecialist Mr. Joost Verbaan.

   + More details
   • Minicollege Robert Dur: Helpt straf mensen uit de bijstand?

    12:45

    from Vers Beton / Added

    508 Plays / / 0 Comments

    In de nieuwe Participatiewet, die 1 januari aanstaande in zal gaan, zijn veel maatregelen opgenomen die in Rotterdam al een aantal jaar toegepast worden. Vers Beton vindt het hoog tijd voor een wetenschappelijk commentaar en heeft daarom Robert Dur, hoogleraar Economie aan de Erasmus Universiteit, uitgenodigd om de vraag ‘Helpt straf mensen uit de bijstand? ’ te beantwoorden.

    + More details
    • De Bubbelebim voor Vers Beton: Het Stadsinitiatief

     01:39

     from Vers Beton / Added

     1,208 Plays / / 0 Comments

     Vers Beton presenteert de eerste samenwerking met het absurdistisch duo De Bubbelebim! De Bubbelebim lanceert een steengoed nieuw plan voor het stadsinitiatief: alles, voor iedereen, altijd én overal. Kun je ook niet kiezen waar je op moet stemmen? Nu is er een plan voor alles, iedereen, altijd én overal: het kunstnatuurkinderpopshopsportplan!

     + More details
     • Vlaardingen?

      01:05

      from Vers Beton / Added

      360 Plays / / 0 Comments

      lanceringsfilm Vers Beton, Rotterdams tijdschrift Gemaakt door Matthijs Vlot: http://vimeo.com/ant1mat3rie

      + More details

      What are Tags?

      Tags

      Tags are keywords that describe videos. For example, a video of your Hawaiian vacation might be tagged with "Hawaii," "beach," "surfing," and "sunburn."