1. Programmerbar elektronikk Del 2 - Lambertseter Kodeklubb

  59:53

  from joachimhs / Added

  32 Plays / / 0 Comments

  Denne screencasten er tatt opp i forbindelse med kodeklubben på Lambertseter Bibliotek 17. November 2014. På kodeklubben var det 9 deltakere og 4 foreldre. Vi startet med kapittel 5 av Arduino materialet og kom oss gjennom til og med kapittel 7.1. Vi startet med en kort oppsummering før vi fortsatte der vi slapp sist - Den første oppgaven vi gjorde var å koble til en trykknapp. Denne koblet vi sammen med en 10.000 ohms motstand slik at vi kunne måle om vi trykket på knappen eller ikke - Deretter programmerte vi et lite Arduino program for å slå LED lyset på arduino-kortet på mens knappen var trykket ned, og av dersom knappen ikke var trykket ned - Når LED lyset lyste som vi forventet, koblet vi til en ekstern LED lampe til port 13 i tillegg til lyset på arduinoen - Før vi forlot knappen, skrev vi om programmet slik at vi kunne slå på LED lampen ved å trykke på knappen, og av igjen ved å trykke på knappen på nytt. - Når vi nå var ferdig med å bruke trykk knappen tok vi frem den hel-elektriske "knappen" transistoren - Vi koblet transistoren til port 11 på Arduinoen, ettersom denne støtter funksjonen analogWrite i tillegg til digitalWrite funksjonen vi har benyttet tidligere. - Ved å benytte analog Write funksjonen koblet vi en batteripakke med 4 AA batterier gjennom transistoren og til en LED lampe. Deretter skrev vi et program for å dimme opp og ned LED lampen. - Når dimme programmet var ferdig, byttet vi ut LED lampen med en likestrømsmotor og fikk den til å rotere. - Noen av de som ble igjen jobbet på egenhånd med å bytte ut transistoren med en L293B motorkontroller, slik at de kunne styre en motor både fremover og bakover.

  + More details
  • PixelHunt Del 1 - Arduinobasert spillprogrammering

   45:11

   from joachimhs / Added

   54 Plays / / 0 Comments

   Dersom du ikke har jobbet med Arduino tidligere, anbefalles det at du ser gjennom referat-videoene fra Arduino-kursene som er holdt på biblioteket: - https://vimeo.com/106882835 - https://vimeo.com/112161712 Denne screencasten er tatt opp i forbindelse med kodeklubben på Lambertseter Bibliotek 12. Januar 2015. I denne screencasten går vi gjennom LED panelet vi skal benytte, samt hvordan vi kan benytte panelet til å bevege et lys over panelet. Til slutt skriver vi en funksjon som lar oss addressere de individuelle LED lysene på en måte som gjør det enkelt å utvikle et spill på LED panelet.

   + More details
   • PixelHunt Del 2 - Arduinobasert spillprogrammering

    32:32

    from joachimhs / Added

    22 Plays / / 0 Comments

    I del 2 av kurset starter vi med å koble til knapper og plasserer en grønn spiller på LED panelet, som vi kan styre med knappen. Del 1 finner du her: https://vimeo.com/116635592 Dersom du ikke har jobbet med Arduino tidligere, anbefalles det at du ser gjennom referat-videoene fra Arduino-kursene som er holdt på biblioteket: - https://vimeo.com/106882835 - https://vimeo.com/112161712 Denne screencasten er tatt opp i forbindelse med kodeklubben på Lambertseter Bibliotek 26. Januar 2015.

    + More details
    • PixelHunt Del 3 - Arduinobasert spillprogrammering

     26:24

     from joachimhs / Added

     13 Plays / / 0 Comments

     I del 3 av kurset starter vi med å koble til Joysticken og styre spilleren med denne. Del 1 finner du her: https://vimeo.com/116635592 Del 2 finner du her: https://vimeo.com/117954299 Dersom du ikke har jobbet med Arduino tidligere, anbefalles det at du ser gjennom referat-videoene fra Arduino-kursene som er holdt på biblioteket: - https://vimeo.com/106882835 - https://vimeo.com/112161712 Denne screencasten er tatt opp i forbindelse med kodeklubben på Lambertseter Bibliotek 26. Januar 2015.

     + More details
     • Quick Change Motor System - Dynamic Perception Motion Control

      11:26

      from Dynamic Perception / Added

      11.1K Plays / / 12 Comments

      Introduction to the Quick Change System and EZ-Swap DC motors for Dynamic Perception Stage One and Stage Zero motion control dolly systems. As an example the system allows for a fast transition from low RPM motors for time-lapse shooting to real-time video shooting using faster RPM motors and the AT2 Motion Controller without requiring tools in the field. Quick Change System: http://dynamicperception.com/products/quick-change-system-1-motor-bundle EZ-Swap DC Motor Line: http://dynamicperception.com/products/ez-swap-dc-motor AT2 Real-time Motion Controller: http://dynamicperception.com/products/at2-motion-controller This video covers: - Installation of the Quick Change System (QCS) on a Stage One dolly (similar process on Stage Zero) - Tips on how to thread the dolly system belt - How to swap motors once the QCS is installed - Motor speed demonstration illustrating different RPM choices and their effects on real-time video footage The Quick Change System provides: - Easy swaps between motor speeds in the field, no tools required - Fast transitions between time-lapse and real-time video shooting - Frees the cart for quick in-setup shot framing Works as a add on for all Stage Zero and Stage One dolly systems from http://dynamicperception.com/

      + More details
      • Styre en DC Motor via en L298 Motor Kontroller

       09:07

       from joachimhs / Added

       39 Plays / / 0 Comments

       Videoen er en del av RaspberryPi kurset til Kodegenet.no, og er publisert på kodegenet.no/#/courses/courses_raspi. Vidoen er lisensiert som Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike (CC BY-NC-SA) creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/.

       + More details
       • Mikrodenetleyici mosfet dc motor

        06:03

        from ibrahim atas / Added

        87 Plays / / 0 Comments

        mosfet ile dc motor kontrolü

        + More details
        • Arduino Project part 2 - Encoder - H Bridge Drive - ModBus Interface

         05:55

         from Matrix / Added

         487 Plays / / 0 Comments

         Encoder reading and md03 dc motor driver and pc interface with arduino 2009 board for winch automation, taborelli flavio 12/2010

         + More details
         • rose

          05:24

          from cecilia jonsson / Added

          25 Plays / / 0 Comments

          + More details
          • Styre en DC Motor med Arduino

           05:14

           from joachimhs / Added

           55 Plays / / 0 Comments

           Videoen er en del av Arduino kurset til Kodegenet.no, og er publisert på http://kodegenet.no/courses/courses_arduino. Vidoen er lisensiert som Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike (CC BY-NC-SA) http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/.

           + More details

           What are Tags?

           Tags

           Tags are keywords that describe videos. For example, a video of your Hawaiian vacation might be tagged with "Hawaii," "beach," "surfing," and "sunburn."