1. Educatieproject Speciaal Onderwijs - De Vuurvogel

  01:47

  from Groninger Museum / Added

  205 Plays / / 0 Comments

  De vuurvogel is een bijzondere installatie gemaakt door Othilia Verdurmen. Othilia heeft de mythe van de vuurvogel vormgegeven en er een prachtige lichtshow met bijbehorende soundscape omheen bedacht. Een wereld voor alle zintuigen, niet alleen om naar te kijken, maar ook om te ruiken, horen en voelen. De toeschouwer wordt meegevoerd door het veranderende licht, geluid, de geuren en het zachte materiaal dat volgens de kunstenares ‘erg ontspannend werkt’. Het Groninger Museum wil niet alleen kunstenaars en artiesten uitdagen, maar ook de bezoeker. Bij de Vuurvogel is het aan de toeschouwer om zijn eigen fantasie te gebruiken. Dij deze cross-over tussen geluid, materiaal, geur en licht kan men vrij associëren en inspiratie opdoen. Een totaal nieuwe vorm van kunstbeleving. De Vuurvogel is vooral heel geschikt voor het Speciaal Onderwijs. Dit zintuiglijk project nodigt uit om te ervaren. Alle zintuigen worden geprikkeld. Kleuren, geuren, geluid vormen samen met de voorstelling de sprookjesachtige wereld van de Vuurvogel. Voor het museumbezoek krijgen de scholen een lesbrief opgestuurd.

  + More details
  • The Firebird / De Vuurvogel

   02:55

   from Groninger Museum / Added

   3,209 Plays / / 0 Comments

   From 23 January through 26 June 2011 in the Groninger Museum: 'The Firebird'. Information: http://www.groningermuseum.nl/en/exhibition/firebird Van 23 januari 2011 tot en met 26 juni 2011 in het Groninger Museum: de tentoonstelling 'De Vuurvogel'. Meer informatie: http://www.groningermuseum.nl/tentoonstelling/de-vuurvogel Video by: Sije Kingma

   + More details

   What are Tags?

   Tags

   Tags are keywords that describe videos. For example, a video of your Hawaiian vacation might be tagged with "Hawaii," "beach," "surfing," and "sunburn."