1. Door Frieslands Dreven

  31:20

  from Historisch Leeuwarden / Added

  20 Plays / / 0 Comments

  Documentaire uit 1933 over Friesland gezien vanaf het water. Met een impressie van het boerenleven op een veehouderij in de lente en de zomer, diverse dorpen en steden, het graven van een greppel en een kanaal, diverse molens in werking, het stoomgemaal bij Tacozijl en de zeesluizen bij Kornwerderzand. Met beelden van o.a. de stierenkeuring op veemarkt te Leeuwarden. Maker : G. Aalfs

  + More details
  • Overdracht toren NH Kerk

   31:13

   from Historisch Leeuwarden / Added

   6 Plays / / 0 Comments

   Op 1 januari 1988 vond de overdracht plaats aan de gemeente Leeuwarderadeel. Diverse sprekers kwamen aan het woord en de toren werd symbolisch geïnspecteerd door een aantal bergbeklimmers. De techniek van de beklimmingen en afdalingen werd door de groep toegelicht. Op 2 mei 1988 begon een actie voor de restauratie van de toren. Maker : Theun de Boer. Uit : Collectie Documentatiestichting Leeuwarderadeel. Collectie HCL / BB 302.

   + More details
   • 21. en 22. Wraak (dubbele aflevering)

    31:12

    from Historisch Leeuwarden / Added

    5 Plays / / 0 Comments

    21e en 22e aflevering uit de populaire serie "Klaar Terwijl U Wacht" m.m.v. Jouke van Wieren, Dirk Elzinga en Ronnie Tielenburg. Uit : Archief Mercurius, 2006. Collectie HCL.

    + More details
    • Sjoerd Andringa

     31:08

     from Historisch Leeuwarden / Added

     11 Plays / / 0 Comments

     'Sa seach ik Fryslan' : interview uit 1993 door Geart de Vries met Sjoerd Andringa over zijn werk. Collectie HCL.

     + More details
     • PEL-huisvesting voor 1 en 2 persoonshuishoudens

      30:53

      from Historisch Leeuwarden / Added

      14 Plays / / 0 Comments

      In de jaren tachtig kwamen de 1-en 2 persoonshuishoudens opzetten. Interviews met betrokkenen (gemeente, studentenhuisvesting, studentenhuisvestingsprojecten, bewoners, wethouder, staatssecretaris VROM, woongroepen, leden van PEL). Maker : Stichting De Beurs i.o.v. de Vereniging PEL. Collectie HCL / BB 4..

      + More details
      • Leeuwarden 1945-1970 : een kwart eeuw stadsontwikkeling

       30:52

       from Historisch Leeuwarden / Added

       618 Plays / / 0 Comments

       Mooi in beeld gebracht hoe Leeuwarden zich in 25 jaar na de oorlog sociaal en maatschappelijk heeft ontwikkeld. O.a. aandacht voor onderwijs, volkshuisvesting, verkeer en vervoer, sport en recreatie, cultuur, industrie en instanties op sociaal- en maatschappelijk gebied. Maker : W H. Kuipers i.o.v. de gemeente Leeuwarden. Collectie HCL / BB 56.

       + More details
       • Pyt van der Zee

        30:44

        from Historisch Leeuwarden / Added

        18 Plays / / 0 Comments

        Interview met Pyt van der Zee op 1 maart 1994. Hij was toen 78 jaar. Hij woonde in Stiens, waar hij een dameskapsalon had aan de Langebuorren 2. Hij was een talentvolle toneelspeler bij de Rederikerskeamer Halbertsma en hij regisseerde er ook. Hij volgde diverse cursussen in Amsterdam, was de eerste toneeladviseur in Friesland en later ook de eerste artistiek leider van Tryater. In dit interview kijkt hij terug op zijn werkzame leven. Van der Zee is 80 jaar geworden. Maker : Bouke Oldenhof, 1994. Uit : Collectie Documentatiestichting Leeuwarderadeel. Collectie HCL / BB 275.

        + More details
        • Gemeentearchief Leeuwarden

         30:35

         from Historisch Leeuwarden / Added

         67 Plays / / 0 Comments

         Waarvoor kun je terecht bij het Gemeentearchief? Met Puck van Ulzen als bezoekster. Verder Kunst in het Gemeentearchief. Uitzending van het programma ' Spegels' van Omrop Fryslân o.l.v. Douwe Heeringa op 9 oktober 1998. Tot slot een stadswandeling met Hendrik ten Hoeve naar het archief, waar hij iets vertelt over het fotoalbum 'Gratama' . Maker : Mercurius, 1998. Collectie HCL / BB 41.

         + More details
         • Arjen Kamminga (1921-2002) 60 jaar in de muziek

          30:24

          from Historisch Leeuwarden / Added

          127 Plays / / 0 Comments

          Arjen Kamminga, accordeonist, 60 jaar muzikant. Interview, foto's en beelden van zijn afscheid in het Oranje Bierhuis. Maker : MRTV. Collectie HCL / BB 1041.

          + More details
          • Project HART

           30:21

           from Historisch Leeuwarden / Added

           7 Plays / / 0 Comments

           Het project HART i.h.k.v. het 10-jarig bestaan van Parnas. Er zijn 3 'Community Art' projecten in 3 wijken met als titel HART. Jos Zandvliet neemt ook deel aan dit project. Uit : Archief Parnas, 2007. Collectie HCL / BB 1166.

           + More details

           What are Tags?

           Tags

           Tags are keywords that describe videos. For example, a video of your Hawaiian vacation might be tagged with "Hawaii," "beach," "surfing," and "sunburn."