1. Optreden van accordeonist Arjen Kamminga in het Oranje Bierhuis

  01:22:37

  from Historisch Leeuwarden Added 400 0 0

  Voor veel Leeuwarders was accordeonist Arjen (Arie) Kamminga een bekende verschijning op bruiloften, in muziekcafés en in feesttenten. Hij overleed op 25 december 2002 op 81-jarige leeftijd. Collectie HCL / BB 1082.

  + More details
  • Burendag 2008 Camminghaburen

   01:21:48

   from Historisch Leeuwarden Added 39 1 0

   Impressies van de Burendag Canterstate en aangrenzende straten, met muzikale medewerking van o.a Appie Scheer 'Bauer' en Auke en Ellen. Maker : Feenstra Media Groep. Collectie HCL / BB 1068.

   + More details
   • Gemeentepolitie Leeuwarden

    01:21:00

    from Historisch Leeuwarden Added 244 0 0

    Compilatie van films van de gemeentepolitie (GEMPO) vanaf 1953. Een inkijkje bij diverse afdelingen, zoals recherche, rijwielbrigade, dactyloscopie, portier van de commissaris, administratie, surveillancedienst, telefonistes, de vreemdelingendienst en andere activiteiten waarbij de politie werd ingezet. Het materiaal is afkomstig van de heer J. Meijer, oud-inspecteur van politie. Hij verzorgt ook het commentaar bij de film. Maker : de heer Koch. Collectie HCL / BB 62.

    + More details
    • Studiebijeenkomst over thema 'sociaal isolement'

     01:18:43

     from Historisch Leeuwarden Added 7 0 0

     Studiedag Sociale Vernieuwing met een inleiding door R.P. Hortulanus over 'sociaal isolement'. Hortulanus is onderzoeker en schrijver van het boek "Domeinen en welzijn". Het gemeentelijk welzijnsbeleid en welzijnsperspectief van de burger in verschillende domeinen, zoals sociale contacten en gezondheid, staan hierin centraal. Sinds 2007 bekleedt hij de leerstoel 'Sociale interventies en lokaal sociaal beleid' aan de Universiteit van Humanistiek te Utrecht. Opnames zijn gemaakt in De Koperen Tuin. Maker : onbekend, 1993. Collectie HCL / BB 30.

     + More details
     • Vijf Leeuwarder handwerkslieden

      01:14:42

      from Historisch Leeuwarden Added 38 0 0

      Vijf portretten van Leeuwarder handswerkslieden : Theo van Halsema (edelsmid), Sip van der Weide (gereedschapsslijper), Broer de Witte (clavecimbelbouwer), Gerard Buising (glazenier) en IJke Lichthart (boekbinder). Gemaakt i.o.v. de Leeuwarder Historische Vereniging Aed Levwerd i.h.k.v. het 'Jaar van het Immaterieel Erfgoed 2012'. Maker : Halbe Piter Claus. Producent : Claus Media. Collectie HCL / BB 1132.

      + More details
      • Stadsvernieuwing Leeuwarden

       01:14:41

       from Historisch Leeuwarden Added 253 1 2

       Stadsvernieuwing in de Transvaalwijk. De Transvaalwijk was een demonstratiewijk in het kader van de Europese Stadsvernieuwings Campagne. Met medewerking van mevrouw S. Loonstra-Overdijk, Annie Jongedijk-Welles (voorzitter Stichting Stadsvernieuwingscorporatie), J.S. Brandsma (burgemeester), Iekie van der Meulen-Vlas, Tinie Weistra-Smits, Gerard Grammé en Mariet Maychrzak-Vermeulen. Verder een gesprek met een ambtenaar van de gemeente Leeuwarden met een bewoonster van de wijk en tot slot beelden van de wijk. Maker : Van Gewest tot Gewest / TVP Producties, 1980. Collectie HCL / BB 93.

       + More details
       • Leeuwarden in beeld

        01:14:33

        from Historisch Leeuwarden Added 64 0 0

        Leeuwarden, stad van de Oldehove, de Prinsentuin en 'Us Mem'. Als hoofdstad van Fryslân heeft Leeuwarden een rijke historie. Beelden van Leeuwarden uit de jaren '20 tot en met de hoogtepunten uit de jaren '60. Met een persoonlijke inleiding door Hendrik ten Hoeve. Collectie HCL / BB 195.

        + More details
        • Het Liwwadden van Hendrik ten Hoeve

         01:12:53

         from Historisch Leeuwarden Added 892 1 0

         Wandelingen met Hendrik ten Hoeve door zijn Liwwadden : Het stadhuis, De Brol, Snakkeburen, Op het ijs, Froskepôle, Borniastate, Fire Palace en het Vliet. Periode 1995 t/m 1997 Dit is een selectie uit zijn radio- en tv-wandelingen door Leeuwarden, 1991/2001. Collectie HCL / BB 175.

         + More details
         • Sociale acties : stop de huurexplosie

          01:10:39

          from Historisch Leeuwarden Added 34 0 0

          Opnames van 1989 uit het archief ' Vrouwen in de bijstand'. Spandoeken verven en ontvouwen voor de Vrouw en Werk Winkel aan de Wortelhaven. Mars via de Eewal naar het Stadhuis, met muziek en een toespraak. Tot slot een huisuitzetting in Bilgaard. Collectie HCL / BB 72.

          + More details
          • Gerben Dijkstra

           01:10:20

           from Historisch Leeuwarden Added 17 0 0

           Interview met Gerben Dijkstra op 18 maart 2011, geboren in Sneek op 6 maart 1939. In 1947 naar Leuwarden. Vader opent boekhandel hoek Prins Hendrikstraat-Willemskade (later sigarenzaak Tetman). Eerst alleen Friese boeken. Daarnaast antiquariaat (hoek Sint Jacobsstraat-Auckamastraatje). Wonen aan de Pasteurweg 32. Totaal 7 kinderen. Synodaal Gereformeerd. Verhalen over de Oosterkerk. Koningin Emmaschool. Meester van Ek met viool. Verhalen over spelen. Kruideniers etc. Karel Doormanschool. Ambachtsschool. Tassen bij Habekothé Nieuwekade. In dienst op vliegbasis. Overnemen antiquariaat op Ruiterskwartier, Wirdumerdijk, Eewal en Weerd. Verhaal over dokter Postma. Uitzending : Leeuwarden Toen, MRTV, 2011. Collectie HCL / BB 731.

           + More details

           What are Tags?

           Tags

           Tags are keywords that describe videos. For example, a video of your Hawaiian vacation might be tagged with "Hawaii," "beach," "surfing," and "sunburn."