1. Vlieland, 1954

  19:16

  from Historisch Leeuwarden / Added

  38 Plays / / 0 Comments

  Vakantie van de familie Goes op Vlieland. Iedereen ligt in de zon en smeert elkaar in met zonnebrandcreme. Kinderen spelen. De familie loopt over het eiland met een bolderkar en een kinderwagen. Verder impressies van het gezinsleven: Chris van zes maanden voor het eerst in de box. Een bezoek van van Sinterklaas en Zwarte Piet aan cafe " de vier Leeuwen " in Leeuwarden. Chris van elf maanden in de box en aan het kruipen. Maker : Joop Goes

  + More details
  • Meganisaasje boerebedriuw

   13:02

   from Historisch Leeuwarden / Added

   16 Plays / / 0 Comments

   Theun de Boer uit Stiens heeft in de jaren tachtig-negentig een aantal veranderingen in het boerenbedrijf vastgelegd. Het betreft vernieuwingen in de landbouw en in het melkveebedrijf. Maker : Theun de Boer, 1990. Uit : Collectie Documentatiestichting Leeuwarderadeel. Collectie HCL / BB 329.

   + More details
   • Belevenissen familie Goes ca 1959

    27:56

    from Historisch Leeuwarden / Added

    42 Plays / / 0 Comments

    Impressies van het gezinsleven van de familie Goes. Een grote familie eet buiten op een kleed aan het water. Kinderen trekken er op uit met een wit bootje. Kinderen schrobben boten schoon. Kinderfeestje : de jarige verwelkomt de kinderen bij de deur en zij gaan taart eten. Verklede kinderen lopen in een optocht, watersport, zwemmen en varen ( kleur ). Verder een zwart-wit animatie getileld " Kitty gets the bird " een poes gefixeerd op eten krijgt het aan de stok met de huismuis. Het kerstdinder Sneeuwpret op het Veemarkt-plein te Leeuwarden. Een bootreis. Tot slot een indruk van Amsterdam en het vliegveld met kleine passagiersvliegtuigen. Maker : Joop Goes

    + More details
    • LA MONTEE SAINTE ANNE 2013 - DEPART

     01:15

     from kms / Added

     362 Plays / / 0 Comments

     LA MONTEE SAINTE ANNE 2013 - Revivez en VIDEO HD l'évènementLA MONTEE SAINTE ANNE 2013 ! Bravo à tous les participants, félicitations aux bénévoles, sponsors, partenaires et organisation! Tous les résultats, photos et vidéos sur www.KMS.fr

     + More details
     • Brân by de Z.P.C.

      06:09

      from Historisch Leeuwarden / Added

      67 Plays / / 0 Comments

      Het handelsbedrijf in aardappels, de Z.P.C., is sinds 1976 gevestigd in Stiens aan it Noarderfjild. In 1988 is er brand geweest bij de Z.P.C. Maker : Theun de Boer, 1988. Uit : Collectie Documentatiestichting Leeuwarderadeel. Collectie HCL / BB 301.

      + More details
      • Jubileumwike 60-jierrich bestean v.v. D.T.D.

       56:09

       from Historisch Leeuwarden / Added

       263 Plays / / 0 Comments

       Beelden van : 29 mei Jeugdtoernooi, 1 juni Jeugdvoetbalinstructie i.s.m. BVO Cambuur, 4 juni Receptie, 4 juni Reünie, 5 juni Diplomavoetbal voor de jongste jeugd, 5 juni Veteranenvoetbal (mannen en vrouwen), 5 juni Feestavond met playbackshow voor de jeugd en aansluitend live-muziek m.m.v. top-40 band ' Any Way'. Maker : Gerard Tiekstra, 1999. Uit : Collectie Documentatiestichting Leeuwarderadeel. Collectie HCL.

       + More details
       • Feinsum yn 1975

        08:55

        from Historisch Leeuwarden / Added

        82 Plays / / 0 Comments

        Mooi tijdsbeeld van het leven in Feinsum e.o. in 1975. Beelden van onder meer de omgeving, uitstapje van ouderen met de bus en het bewerken van het land. Maker : Theun de Boer. Uit : Collectie Documentatiestichting Leeuwarderadeel. Collectie HCL / BB 318.

        + More details
        • Sociale vernieuwingswijken

         07:00

         from Historisch Leeuwarden / Added

         26 Plays / / 0 Comments

         Aandacht voor de Schepenbuurt (omgeving CCF, Potmarge, P. Stuyvesantweg). Film gemaakt door mensen uit de wijk zelf. Andere wijken die onder Sociale Vernieuwing vallen (hier niet in beeld gebracht) zijn de Meenthe, Lekkumerend / Vrijheidswijk, Wielenpôlle en Schieringen. De film is gemaakt in het kader van de Sociale Vernieuwing in1995. Maker : Mercurius. Collectie HCL / BB 32.

         + More details
         • Willem Kooistra

          52:19

          from Historisch Leeuwarden / Added

          18 Plays / / 0 Comments

          Interview met Willem Kooistra op 19 mei 2007, geboren in 1952 in de Dekamastraat. In 1957 naar de Houtduifstraat. Jeugdherinneringen aan winkeltjes. Met 6 jaar naar de Arendstuinschool. Later naar de Eeschool. De winkeltjes. Jeugdspelletjes. De ijsbaan. De speeltuin. Linaeusstraat. Werken voor o.a. fa. Van der Heide. Loodgieter. Andere werkgevers. 24 banen. Uitzending : Leeuwarden Toen, MRTV, 2007. Collectie HCL / BB 663.

          + More details
          • Wiebe de Boer

           01:00:29

           from Historisch Leeuwarden / Added

           8 Plays / / 0 Comments

           Interview met Wiebe de Boer op 3 april 2009, geboren in 1925 aan het Noordvliet 493. Vader was timmerman/aannemer (net als Wiebe). 2 kinderen. Kleuterschool Tureluur. School 6 Menno van Coehoorn. 3 bruggen. Ambachtsschool (met werkstukken). Bestaand stukje Noordvliet met ark. Swammerdamstraat-Robert Kochstraat-Boerhavestraat-Pasteurweg. Broekschoorsteen. Huis Welgelegen. Kruidenier Swart. Bootjes Aal. Tennisbanen achter Foppeweg. Totebel. Olieslagerij. Harm Kolk. Kunststeenfabriek. Scheepswerf Langenberg. Notarisboot. Mesthandel. Sip Castelein. Demping Vliet. Movie Vliethulde. Koopman. Uitzending : Leeuwarden Toen, MRTV, 2009. Collectie HCL / BB 704.

           + More details

           What are Tags?

           Tags

           Tags are keywords that describe videos. For example, a video of your Hawaiian vacation might be tagged with "Hawaii," "beach," "surfing," and "sunburn."