1. Ghost net

  00:11

  from Elisa Alonso / Added

  9 Plays / / 0 Comments

  Ghost net found abandoned a couple of kilometres off from Mnemba Island, Zanzibar (Tanzania).

  + More details
  • Jasmin disentangles a juvenile Olive Ridley Turtle from a ghost net near Hinnavaru, Lhaviyani atoll, Maldives

   01:47

   from Jill Hudgins / Added

   316 Plays / / 0 Comments

   Jasmin from Prodivers at Komandhoo Island Resort frees a juvenile Olive Ridley Turtle from a ghost net near Hinnavaru, Lhaviyani atoll in Maldives. The turtle was thankfully uninjured and swam away quickly. Jasmin kept the net to measure the mesh and twine size and send the measurements to the Olive Ridley Project for comparison with active nets around the Indian Ocean.

   + More details
   • Dauma and Garom

    04:23

    from Jan Cattoni / Added

    65 Plays / / 0 Comments

    + More details
    • More African Queen Ghost Nets

     02:53

     from Walter Marti / Added

     The LA Underwater Explorers returned to the African Queen to remove more of the pile of nets that has been haunting the local inhabitants.

     + More details
     • 10 Bloopers en andere bijzondere momenten

      04:25

      from Klaudie Bartelink / Added

      408 Plays / / 0 Comments

      En wat er verder nog gebeurt tijdens de expeditie zie je in deze aflevering. Een mooie reeks herinneringen aan een bijzondere duikreis in onze eigen unieke Noordzee.

      + More details
      • 9 Terug naar Scheveningen

       03:38

       from Klaudie Bartelink / Added

       60 Plays / / 0 Comments

       Tijd voor reflectie en een feestje. Terwijl het team langzaam terug naar Scheveningen vaart vertelt de expeditieleider over de resultaten van de expeditie. Het liegt er niet om! Met de hele club wordt het gevierd. In de haven krijgen de opvarenden een warm onthaal.

       + More details
       • 8 Biologische mijlpalen

        02:48

        from Klaudie Bartelink / Added

        24 Plays / / 0 Comments

        Doordat het de eerste dagen slecht weer is en bijna alle biologen zeeziek in hun kooi liggen, moet Arjan het werk in zijn eentje doen. Als de zee kalmeert, komt het biologenteam goed op gang. Het is een race tegen de klok om de achterstand in te halen. Tegen het einde van de expeditie slaan de biologen wat duiken over omdat ze de hoeveelheid monsters niet meer verwerkt krijgen. Tot in de late uurtjes doen ze onderzoek. Zou het ze lukken 80 soorten te scoren?

        + More details
        • 7 kilos knallen deel 2

         05:22

         from Klaudie Bartelink / Added

         24 Plays / / 0 Comments

         Een van de doelstelling van de expeditie is het bergen van 500 kg vistuig. Het verloren vistuig op de scheepswrakken in de Noordzee vormt een bedreiging voor het onderwaterleven. Veel dieren raken erin verstrikt en sterven een langzame dood. In aflevering 3 en 7 van deze serie maken de supportduikers van het expeditieteam de wrakken schoon. Ze wegen na iedere duik de buit en houden de scores bij.

         + More details
         • 4 Verzamelkoorts op de Klaverbank

          03:52

          from Klaudie Bartelink / Added

          31 Plays / / 0 Comments

          Eén van de doelen van de expeditie is het verzamelen van 5 monsters van 80 verschillende dieren- en plantensoorten in de Nederlandse Noordzee. De Klaverbank bestaat uit zand, grind en stenen. Hierdoor is de biodiversiteit groot. De biologen vinden in deze aflevering de een na het andere soort. De fotografen en filmers volgen de biologen onderwater.

          + More details

          What are Tags?

          Tags

          Tags are keywords that describe videos. For example, a video of your Hawaiian vacation might be tagged with "Hawaii," "beach," "surfing," and "sunburn."