1. Gràcia impulsa un col·leccionable amb fotografies antigues del barri cedides pels veïns

  01:10

  from Josep / Added

  0 Plays / / 0 Comments

  Surt al mercat un llibre historiat de fotografies antigues de la Vila de Gràcia.

  + More details
  • Testimoni Llegat Pasqual Maragall - Josep Maria Vegara (entrevista sencera)

   21:28

   from FCE - Llegat Pasqual Maragall / Added

   44 Plays / / 0 Comments

   Tots els testimonis a: http://catalunyaeuropa.net/ca/testimonis_pm/ Entrevista a Josep Maria Vegara (Barcelona, 1940). Doctor enginyer industrial. Catedràtic Emèrit de la Universitat Autònoma de Barcelona. Primer President de la Societat Catalana d’Estadística. Exdirector del Departament de Teoria Econòmica y exdegà de la Facultat de Ciencies Econòmiques de la UAB. Va ser regidor de Programació i Pressupostos, de Medi Ambient i Serveis Urbans de l’Ajuntament de Barcelona amb Pasqual Maragall d’alcalde, amb qui havia compartit projecte polític primer al FOC i després al PSC. Entre altres, ha dirigit la Revista Española de Economía, l’Instituto de Estudios Fiscales del Ministerio de Economía y Hacienda-IEF, l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona-IERMB i l’Institut d’Estadística de Catalunya-IDESCAT. Entrevistador: Josep Maria Muñoz Durada: 21.28 min Data: 5 de juny de 2014 Lloc: Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona Realització i producció: Benecé Produccions Idioma: català Llicència de Creative Commons Entrevista a Josep Maria Vegara Carrió del Programa Llegat Pasqual Maragall està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial 4.0 Internacional de Creative Commons

   + More details
   • Martorell cap al nou mil·lenni (1999)

    12:37

    from F. Xavier Borras / Added

    56 Plays / / 0 Comments

    Aquesta producció de l'Ajuntament de Martorell reflecteix la fesomia del municipi a punt de canviar de mil·lenni.

    + More details
    • IHB 2.04.14 | ANTHONY PAGDEN | Cosmopolitisme, patriotisme, nacionalisme: tres camins a la modernitat?

     01:29:49

     from Institut d'Humanitats / Added

     1 Play / / 0 Comments

     COSMOPOLITISME, PATRIOTISME, NACIONALISME: TRES CAMINS A LA MODERNITAT? Conferència d'Anthony Pagden. 2 d'abril de 2014. Institut d'Humanitats de Barcelona, CCCB. Modera i presenta: Josep M. Fradera, Universitat Pompeu Fabra/ICREA. http://www.cccb.org/institut_humanitats/ca http://www.cccb.org/institut_humanitats/ca/arxiu-cosmopolitisme_patriotisme_nacionalisme_tres_camins_a_la_modernitat_i45712_y2014#go «Jo sóc un ciutadà del món.» D’ençà d’aquesta famosa frase de Diògenes de Sinope, no ha cessat al llarg de la història la discussió sobre quina entitat hauria d’aplegar la lleialtat dels individus i convocar-ne el sentit de pertinença. El món, la pàtria o la nació han estat i són encara les estacions principals d’aquest recorregut. L’historiador Anthony Pagden dibuixa a grans trets la història d’aquests conceptes i s’interroga sobre la seva pertinència en el món contemporani.

     + More details
     • Martorell, història d'un paisatge (1990)

      24:20

      from F. Xavier Borras / Added

      77 Plays / / 0 Comments

      L'any 1990, l'Ajuntament de Martorell va produir aquest vídeo on s'explica la història de Martorell a través dels canvis del paisatge. Inclou fotografies i fragments de pel·lícules d'un alt valor documental.

      + More details
      • La ràdio a Martorell. Imatges de 1926 a 1996

       12:13

       from F. Xavier Borras / Added

       221 Plays / / 0 Comments

       Aquesta producció, que inclou la majoria d'imatges publicades en el llibre "La ràdio a Martorell. Crònica de 1926 a 1996", es va projectar durant l'acte de presentació del llibre. Després d'un procés de digitalització, i conscient de la pèrdua de qualitat que el pas dels anys ha ocasionat en el senyal analògic original, comparteixo el seu contingut a través de la xarxa.

       + More details
       • 1es Jornades d'Història i Estudis del Paisatge al Pallars Jussà

        00:30

        from territorium / Added

        47 Plays / / 0 Comments

        El marc de les 1es Jornades d’Història i Estudis del Paisatge al Pallars Jussà, que tindran lloc a l’Epicentre de Tremp el proper cap de setmana 18-19 d’abril, proposa un seguit d’activitats que destaquen per la seva heterogeneïtat. D’una banda, al llarg de tot el dissabte, tindran lloc les diferents ponències que ens permetran entendre el paisatge històric en el decurs d’una ampla forquilla cronològica, des de la Prehistòria fins a l’actualitat. Al vespre, i al vestíbul de l’Ajuntament de Tremp, es celebrarà la projecció fotogràfica “Mirades al paisatge pallarès” on podrem gaudir de la bellesa del nostre territori captada pels fotògrafs de la zona. Aquest acte anirà acompanyat d’una degustació de vins i altres productes del Pallars. Les Jornades clouran el diumenge amb la celebració d’una extensa taula rodona en la que hi participaran representants de les diferents entitats socials que actuen sobre el paisatge, tot plantejant un debat que estarà obert a tothom qui vulgui participar.

        + More details
        • Història dels JJOO

         02:07

         from Jessica B. / Added

         6 Plays / / 0 Comments

         Exposició del Projecte Interdisciplinari 2014-2015 "Els JJOO" per part del grup1 que ha treballat els JJOO en l'Antiga Grècia.

         + More details
         • Zona roja. La guerra civil a Catalunya - 03. Revolució

          47:00

          from Docu Mentals / Added

          7 Plays / / 0 Comments

          Documental sobre la Guerra Civil espanyol a Catalunya. La zona roja.

          + More details
          • Dones de Barcelona

           08:45

           from eba / Added

           9 Plays / / 0 Comments

           El vídeo és un resum de l'experiència comunitària de recuperació de la memòria històrica des d'una perspectiva de gènere. Les protagonistes d'aquesta experiència són dones dels diferents barris i districtes de la ciutat de Barcelona que, sota la coordinació de la historiadora Isabel Segura, han creat diferents llibres-recull amb fotografies i documentació familiar, on es visibilitza que la ciutat s'ha construït i ha evolucionat també i sobretot gràcies a les dones. L'exposició "Dones de Barcelona" mostra una selecció dels 11 llibres publicats. El projecte és una iniciativa de la Regidoria de Dones i Drets Civils de l'Ajuntament de Barcelona.

           + More details

           What are Tags?

           Tags

           Tags are keywords that describe videos. For example, a video of your Hawaiian vacation might be tagged with "Hawaii," "beach," "surfing," and "sunburn."

           The more you know…

           Vimeo Video School

           Check out these lessons to learn how to make videos about història:

           Vimeo Video School has awesome lessons and video tutorials to help you get started making better videos.