1. IMMENDORFF. ÉLJEN A FESTÉSZET!

  06:17

  from SZÉPMŰVÉSZETI//NEMZETI GALÉR / Added

  1. rész. Átvitatkozott, átbeszélgetett esték Bécsben és a düsseldorfi műteremben. Szubjketív emlékezések Jörg Immendorffra a St.-Étienne-i Museé d'Art Moderne igazgatójával, Hegyi Lóránddal. A kiállítás a berlini falleomlás 25. évfordulója előtt tiszteleg: Immendorff volt az egyik első képzőművész Németországban, akinek már 1970-es évekbeli munkáiban megjelent az ország „kulturális-szellemi” újraegyesítésének a gondolata, sok szempontból előrevetítve a később, 1989-ben bekövetkezett történelmi eseményeket. Immendorff kaméleonszerű karaktere festményein is feltűnik: egyszerre volt képzőművész, festőművész, politikus, anarchista, dendi és rocker. Mind emberi, mind művészi magatartására a folyamatos aktivitás, az örök bírálat, az őszinte tükörtartás, a jelen lévő világ értékeinek megkérdőjelezése és az igazságtalanság elleni küzdelem a jellemző. A művek mögött álló alkotót az írásaiból és interjúiból vett idézetekkel mutatjuk be. A kiállítás kurátora: Bódi Kinga 2014. november 9. - 2015. február 15. Hegyi Lóránd: A bécsi Modern Művészetek Múzeuma/Ludwig Alapítvány igazgatója, majd a Saint-Étienne francia város Musee D'Art Moderne igazgatója. Kutatási területe a 20. századi magyar és egyetemes művészet története, elmélete, a modern műalkotások interpretációja. a videót készítette: Rieger Johanna © ART BUBBLE MEDIA The film is supported by Canon Hungária Kft.

  + More details
  • GALERIE CASTEEL - auf der ART.FAIR in Köln 2012

   03:44

   from designbuero*marx / Added

   140 Plays / / 0 Comments

   Galerie Casteel auf der ART.FAIR in Köln 2012 Galerie Casteel - Regentenstraße 90 & 92 - D-41061 Mönchengladbach www.galerie-casteel.de / info@galerie-casteel.de Eine Filmbüro*Marx Produktion www.filmbueromarx.de

   + More details

   What are Tags?

   Tags

   Tags are keywords that describe videos. For example, a video of your Hawaiian vacation might be tagged with "Hawaii," "beach," "surfing," and "sunburn."

   The more you know…

   Vimeo Video School

   Check out these lessons to learn how to make videos about jörgimmendorff:

   Vimeo Video School has awesome lessons and video tutorials to help you get started making better videos.