1. Javacalypse now!

  01:13:34

  from javaBin Oslo Added 182 3 1

  Johannes Brodwall tells why Java development is better without frameworks. From javaBin meetup on April 23, 2014. http://www.meetup.com/javaBin/events/176036272/

  + More details
  • SurvivorZone 2012

   05:04

   from Tim Berglund Added 805 6 0

   A short documentary of JavaZone's 2012 JourneyZone trip.

   + More details
   • Java Annotation Processing - Javas skjulte skatt

    38:30

    from JavaZone Added 520 2 1

    Java annotation processing lar deg skrive compiler plug-ins som setter deg i stand til å gå gjennom koden, lete etter annotasjoner og utføre valideringer i henhold til annotasjonens bruk. For eksempel kan du sjekke at alle klasser annotert med @EJB har @SecurityDomain satt og at verdien ikke er feilstavet, alt gjort på kompileringstidspunktet. I dette foredraget vil Vidar gi deg en innføring i Java Annotation Processing. Foredraget forklarer hvordan du instruerer javakompliatoren til å validere kode slik at du får kompileringsfeil og ikke kjøretidsfeil, uten å ta i bruk mekanismer andre mekanismer enn Core java. Utfordringer rundt IDE-støtte blir også diskutert. Etter foredrag vil tilhørerne ha fått innblikk i hvordan Java Annotation Processing fungerer og hvordan de kan ta det i bruk i sine egne prosjekter. Annotation processing er ikke mye brukt og foredraget vil være en fin mulighet til å få en rask innføring i en spennende mekanisme som kan gi interessante muligheter.

    + More details
    • Zombie TDD: Live parprogrammering

     01:08:21

     from JavaZone Added 927 3 1

     Zombie TDD er en norsk screencast-serie med testdrevet JavaScript på både klient og server. I dag setter Christian og Magnar seg ned med emacsen og parprogrammerer tre nye episoder foran publikum. Det blir utvikling av en ny feature, så du kan henge med selv om du ikke har sett alle episodene. Se hvordan to typer som digger JavaScript angriper problemer og gjør koden testbar.

     + More details
     • Visualisering av kildekode

      08:25

      from JavaZone Added 288 8 0

      GIT gir deg massevis av historikk for kildekoden din, men har du noen gang brukt all historikken til noe nyttig? I denne lyntalen får du se hvordan du raskt kan hente ut statistikk og nyttige data fra GIT-repositoriene dine. Armert med kommandolinja og et regneark kan vi få informative visualiseringer på nulltid.

      + More details
      • The challenge of maintenance

       12:08

       from JavaZone Added 220 1 0

       Why is maintenance challenging? The three main areas that will be covered are: * Maintaining the backlogg * Testing * Version control

       + More details
       • TDD på legacy kode: Hvordan gå dørstokkmila

        09:13

        from JavaZone Added 153 1 0

        Er du en av de som sier "Jeg skulle gjerne drevet med testdrevet utvikling..." "men de andre utviklerne på prosjektet driver ikke med TDD, og derfor blir ikke koden testbar" "men det er legacy kode vi jobber med, så TDD blir umulig" så er denne lyntalen for deg! Du vil få se hvordan man fint kan drive med TDD på såkalt utestbar legacy kode, via konkrete Javakode-eksempler som du kan ta med tilbake til kontoret på mandag og innføre i din egen kode. Se teknikker for hvor man starter, og se at du _ikke_ trenger å kjøpe mock-rammeverk for testing av private eller statiske metoder. Bli sjefen over din egen kode, lær praktiske teknikker for å få inn enhetstestene på plasser der du trodde du måtte gi opp!

        + More details
        • Sikker lagring av passord

         09:26

         from JavaZone Added 345 4 0

         Brukernavn og passord er uten tvil den dominerende formen for autentisering i dagen informasjonssystemer. Mye kan sies om det, men det betyr i alle fall at vi som utviklere må sørge for at passordene lagres på forsvarlig vis. Det er veldig mange måter data kan lekke på, som SQL injection, feilkonfigurasjon, kompromitterte nettverk eller sårbarheter i tredjepartskomponenter, og det er vår jobb å sørge for at brukerdatabasen er vanskelig å utnytte, selv om den forsvinner ut døra. Og den jobben gjør vi stort sett ikke bra nok. Lagring av passord er likevel en veldig takknemlig og enkel oppgave å sette seg inn i, siden det er veldig få måter å gjøre det riktig på. Vi ser på hva man bør gjøre, og hva som ikke fungerer. Vi kikker også på hvordan passordcracking går for seg, slik at vi ikke bare får med oss hva som er de viktige teknikkene, men også hvorfor de er viktige.

         + More details
         • Selvlaget er vellaget? Erfaringer med en hjemmesnekret prosessmotor

          10:26

          from JavaZone Added 117 1 0

          Vi utvikler en saksbehandlingsløsning for Oslo kommune, og har behov for å støtte langvarige prosesser. Det opprinnelige valget falt på Activiti Business Process Management Platform, som lar oss modellere prosessene i XML. Selv om det tilsynelatende var rett verktøy for jobben, forklarer vi hvorfor Activiti ble hevet ut og erstattet det med en enkel, skreddersydd løsning basert på en tilstandsmaskin. Noen måneder senere begynte imidlertid den enkle løsningen vår å ese ut. Var ikke verden så enkel som den så ut? Var vi i ferd med å re-implementere Activiti? Vi forteller hvordan dette gikk, og hva vi erfarte underveis.

          + More details
          • Scrum for to

           10:15

           from JavaZone Added 117 1 0

           Når et team består av to personer er ikke lenger hele SCRUM-rammeverket nødvendig, ei heller fornuftig. Lyntalen tar for seg noen av de viktigste delene av SCRUM og hvordan disse kan benyttes, til sist kommer en oppsummering av hvordan SCRUM fungerer for et topersonsteam.

           + More details

           What are Tags?

           Tags

           Tags are keywords that describe videos. For example, a video of your Hawaiian vacation might be tagged with "Hawaii," "beach," "surfing," and "sunburn."