1. Ter Hoek Vonkerosie - Metaalunie New Business Awards

  01:15

  from John @ Workstation • Amsterdam / Added

  38 Plays / / 0 Comments

  In Augustus/September 2014 produceerde Workstation-Amsterdam samen met Seymour Films alweer voor de derde keer op rij een serie films voor de jaarlijkse MetaalUnie Awards. Dit jaar onder de noemer “New Business” We maakten op zeer kostenefficiente wijze o.a. een 7-tal korte films over de zeven genomineerde bedrijven. Elk genomineerd bedrijf werd geportretteerd in een korte film van onegeveer 1,5 minuut waarbij de invalshoek natuurlijk hun ‘new business’ was. Dit is de film over Ter Hoek Vonkerosie te Rijssen Over Metaalunie New Business awards. De Metaalunie New Business Award werd uiteindelijk gewonnen door Aldowa BV uit Rotterdam, die recentelijk de nieuwe Rotterdamse Markthallen voorzag van innovatieve gevelbekleding. Alle zeven genomineerde bedrijven bleken een voorbeeld te zijn van het mooie wat het MKB-metaal te bieden heeft. Innovatie, samenwerken en slimme innovatieve bedrijven, die gebruik maken van de nieuwste technologieën in een hechte keten. Dit vraagt om slimmer werken, snel en flexibel reageren, doorlooptijden verkorten en maatwerk leveren. Vernieuwing als een kans omarmen, zowel in het product, in de markt, maar ook in het proces. Technische innovatie werkt niet zonder de menselijke kant. Juist bij het mkb staat de rol van de medewerker bovenaan. En daar heb je mensen voor nodig: goed gekwalificeerde, maar ook goed gemotiveerde mensen, die zich ontwikkelen. Daarom zijn de initiatieven op gebied van scholing en duurzame inzetbaarheid zo van belang.

  + More details
  • ARA Apparatenfabriek - Metaalunie New Business Award 2014

   01:46

   from John @ Workstation • Amsterdam / Added

   37 Plays / / 0 Comments

   In Augustus/September 2014 produceerde Workstation-Amsterdam samen met Seymour Films alweer voor de derde keer op rij een serie films voor de jaarlijkse MetaalUnie Awards. Dit jaar onder de noemer “New Business” We maakten op zeer kostenefficiente wijze o.a. een 7-tal korte films over de zeven genomineerde bedrijven. Elk genomineerd bedrijf werd geportretteerd in een korte film van onegeveer 1,5 minuut waarbij de invalshoek natuurlijk hun ‘new business’ was. Dit is de film over ARA Apparatenfabrie te Aalten Over Metaalunie New Business awards. De Metaalunie New Business Award werd uiteindelijk gewonnen door Aldowa BV uit Rotterdam, die recentelijk de nieuwe Rotterdamse Markthallen voorzag van innovatieve gevelbekleding. Aldowa BV is een plaatwerkbedrijf dat zich met name positioneert in de bouw en infra. Het is van huis uit een loonbedrijf. Na bedrijfsovername in 2007 hebben nieuwe eigenaren gekozen voor nieuwe strategische positionering van marktfocus (bouw en infra) en afdekken van totale orderrealisatie van contact met architect tot eindmontage, waarmee extra toegevoegde waarde gecreëerd wordt. Er wordt gewerkt met een aantal strategische partners. Daarmee zijn ze nu partner in de realisatie van aansprekende projecten in binnen- en buitenland. Het streven is de beste gevelbouwer van de Benelux te worden. Alle zeven genomineerde bedrijven bleken een voorbeeld te zijn van het mooie wat het MKB-metaal te bieden heeft. Innovatie, samenwerken en slimme innovatieve bedrijven, die gebruik maken van de nieuwste technologieën in een hechte keten. Dit vraagt om slimmer werken, snel en flexibel reageren, doorlooptijden verkorten en maatwerk leveren. Vernieuwing als een kans omarmen, zowel in het product, in de markt, maar ook in het proces. Technische innovatie werkt niet zonder de menselijke kant. Juist bij het mkb staat de rol van de medewerker bovenaan. En daar heb je mensen voor nodig: goed gekwalificeerde, maar ook goed gemotiveerde mensen, die zich ontwikkelen. Daarom zijn de initiatieven op gebied van scholing en duurzame inzetbaarheid zo van belang.

   + More details
   • Polyketting - Metaalunie New Business Awards

    01:53

    from John @ Workstation • Amsterdam / Added

    55 Plays / / 0 Comments

    In Augustus/September 2014 produceerde Workstation-Amsterdam samen met Seymour Films alweer voor de derde keer op rij een serie films voor de jaarlijkse MetaalUnie Awards. Dit jaar onder de noemer “New Business” We maakten op zeer kostenefficiente wijze o.a. een 7-tal korte films over de zeven genomineerde bedrijven. Elk genomineerd bedrijf werd geportretteerd in een korte film van onegeveer 1,5 minuut waarbij de invalshoek natuurlijk hun ‘new business’ was. Dit is de film over Polyketting te Zelhem Over Metaalunie New Business awards. De Metaalunie New Business Award werd uiteindelijk gewonnen door Aldowa BV uit Rotterdam, die recentelijk de nieuwe Rotterdamse Markthallen voorzag van innovatieve gevelbekleding. Alle zeven genomineerde bedrijven bleken een voorbeeld te zijn van het mooie wat het MKB-metaal te bieden heeft. Innovatie, samenwerken en slimme innovatieve bedrijven, die gebruik maken van de nieuwste technologieën in een hechte keten. Dit vraagt om slimmer werken, snel en flexibel reageren, doorlooptijden verkorten en maatwerk leveren. Vernieuwing als een kans omarmen, zowel in het product, in de markt, maar ook in het proces. Technische innovatie werkt niet zonder de menselijke kant. Juist bij het mkb staat de rol van de medewerker bovenaan. En daar heb je mensen voor nodig: goed gekwalificeerde, maar ook goed gemotiveerde mensen, die zich ontwikkelen. Daarom zijn de initiatieven op gebied van scholing en duurzame inzetbaarheid zo van belang.

    + More details
    • D&M Vacuümsystemen B.V. - Metaalunie New Business Awards

     01:54

     from John @ Workstation • Amsterdam / Added

     13 Plays / / 0 Comments

     In Augustus/September 2014 produceerde Workstation-Amsterdam samen met Seymour Films alweer voor de derde keer op rij een serie films voor de jaarlijkse MetaalUnie Awards. Dit jaar onder de noemer “New Business” We maakten op zeer kostenefficiente wijze o.a. een 7-tal korte films over de zeven genomineerde bedrijven. Elk genomineerd bedrijf werd geportretteerd in een korte film van onegeveer 1,5 minuut waarbij de invalshoek natuurlijk hun ‘new business’ was. Dit is de film over D&M Vacuümsystemen B.V. te Budel Over Metaalunie New Business awards. De Metaalunie New Business Award werd uiteindelijk gewonnen door Aldowa BV uit Rotterdam, die recentelijk de nieuwe Rotterdamse Markthallen voorzag van innovatieve gevelbekleding. Alle zeven genomineerde bedrijven bleken een voorbeeld te zijn van het mooie wat het MKB-metaal te bieden heeft. Innovatie, samenwerken en slimme innovatieve bedrijven, die gebruik maken van de nieuwste technologieën in een hechte keten. Dit vraagt om slimmer werken, snel en flexibel reageren, doorlooptijden verkorten en maatwerk leveren. Vernieuwing als een kans omarmen, zowel in het product, in de markt, maar ook in het proces. Technische innovatie werkt niet zonder de menselijke kant. Juist bij het mkb staat de rol van de medewerker bovenaan. En daar heb je mensen voor nodig: goed gekwalificeerde, maar ook goed gemotiveerde mensen, die zich ontwikkelen. Daarom zijn de initiatieven op gebied van scholing en duurzame inzetbaarheid zo van belang.

     + More details
     • PMR Hydraulics - Metaalunie New Business Awards

      01:41

      from John @ Workstation • Amsterdam / Added

      3 Plays / / 0 Comments

      In Augustus/September 2014 produceerde Workstation-Amsterdam samen met Seymour Films alweer voor de derde keer op rij een serie films voor de jaarlijkse MetaalUnie Awards. Dit jaar onder de noemer “New Business” We maakten op zeer kostenefficiente wijze o.a. een 7-tal korte films over de zeven genomineerde bedrijven. Elk genomineerd bedrijf werd geportretteerd in een korte film van onegeveer 1,5 minuut waarbij de invalshoek natuurlijk hun ‘new business’ was. Dit is de film over PMR Hydraulics te Alblasserdam Over Metaalunie New Business awards. De Metaalunie New Business Award werd uiteindelijk gewonnen door Aldowa BV uit Rotterdam, die recentelijk de nieuwe Rotterdamse Markthallen voorzag van innovatieve gevelbekleding. Alle zeven genomineerde bedrijven bleken een voorbeeld te zijn van het mooie wat het MKB-metaal te bieden heeft. Innovatie, samenwerken en slimme innovatieve bedrijven, die gebruik maken van de nieuwste technologieën in een hechte keten. Dit vraagt om slimmer werken, snel en flexibel reageren, doorlooptijden verkorten en maatwerk leveren. Vernieuwing als een kans omarmen, zowel in het product, in de markt, maar ook in het proces. Technische innovatie werkt niet zonder de menselijke kant. Juist bij het mkb staat de rol van de medewerker bovenaan. En daar heb je mensen voor nodig: goed gekwalificeerde, maar ook goed gemotiveerde mensen, die zich ontwikkelen. Daarom zijn de initiatieven op gebied van scholing en duurzame inzetbaarheid zo van belang.

      + More details
      • TeqNow

       03:09

       from John @ Workstation • Amsterdam / Added

       30 Plays / / 0 Comments

       Teqnow? Teqnow? Wat is dat? Teqnow heeft als doel het vergroten van aandacht voor toptechnologie in het MKB-metaal. Het MKB-metaal is al in hoge mate innovatief, werkt hard aan het ontwikkelen van nieuwe producten en het verbeteren van bestaande. Vaak gebeurt dat in samenwerking met andere mkb-bedrijven waardoor de slagkracht, het kennisniveau en flexibiliteit enorm toeneemt. De Nederlandse maakindustrie kan niet zonder de innovaties die ontstaan bij mkb-bedrijven en in samenwerking met grote bedrijven verder ontwikkeld worden. De impact van nieuwe toptechnologieën zoals 3D-printen, robotisering, nieuwe materialen, verregaande productieautomatisering et cetera zal de komende jaren enorm zijn. Het is van groot belang dat mkb bedrijven in staat zijn om de relevante technologieën in beeld te krijgen, en – nog belangrijker! – die in hun bedrijf te gaan toepassen. Zo niet, dan missen ze de boot te missen en gaan achterop raken. Teqnow gaat dat veranderen. Teqnow organiseert daarom opvallende evenementen, brengt de mogelijkheden in beeld, zorgt voor een match van bedrijven met kennisinstellingen en zet indien gevraagd ook lectoren en studenten in om de toepassingen in het bedrijf te realiseren. Teqnow werkt onder andere samen met Koninklijke Metaalunie TNO Het Aluminiumcentrum Universiteit Delft Universiteit Wageningen Universiteit Eindhoven Mikrocentrum een initiatief van koninklijke metaalunie /// powered by koninklijke metaalunie

       + More details
       • Paaltjes slaan !

        03:18

        from John @ Workstation • Amsterdam / Added

        58 Plays / / 0 Comments

        Een Museion Media productie. Museion Media is het samenwerkingsverband van Huib J. Lirb (Dutch Indies) en John Twigt (Workstation • Amsterdam. Museion Media produceert o.a. documentaire films, televisieprogramma's, crossmediale content en digitale themakanalen. De Eendenkooi In de groene rand van het westelijk havengebied is op historische kaarten een eendenkooi te herkennen. Die heeft daar, op de zuidpunt van het voormalige eiland Ruigoord, sinds 1652 gelegen. De kooi voorzag een groot gebied van eenden voor consumptie. De plaats waar hij lag was tot begin 2012 een ruigte aan de Bauduinlaan, begrensd door een fietspad, een watergang, diverse bedrijven en de Amsterdamse Golfclub. In opdracht van Haven Amsterdam reconstrueren Stichting Het Eiland en diverse andere partijen ‘de eendenkooi van Ruigoord’. Die reconstructie volgen we met camera en microfoon.

        + More details
        • School2Work aan het werk op de eendenkooi.

         03:48

         from John @ Workstation • Amsterdam / Added

         48 Plays / / 0 Comments

         Een Museion Media productie. Museion Media is het samenwerkingsverband van Huib J. Lirb (Dutch Indies) en John Twigt (Workstation • Amsterdam. Museion Media produceert o.a. documentaire films, televisieprogramma's, crossmediale content en digitale themakanalen. De Eendenkooi In de groene rand van het westelijk havengebied is op historische kaarten een eendenkooi te herkennen. Die heeft daar, op de zuidpunt van het voormalige eiland Ruigoord, sinds 1652 gelegen. De kooi voorzag een groot gebied van eenden voor consumptie. De plaats waar hij lag was tot begin 2012 een ruigte aan de Bauduinlaan, begrensd door een fietspad, een watergang, diverse bedrijven en de Amsterdamse Golfclub. In opdracht van Haven Amsterdam reconstrueren Stichting Het Eiland en diverse andere partijen ‘de eendenkooi van Ruigoord’. Die reconstructie volgen we met camera en microfoon.

         + More details
         • You're All I Need - The Princess Project

          04:00

          from John @ Workstation • Amsterdam / Added

          116 Plays / / 0 Comments

          Song from the DVD 'Storybook' by The Princess Project. Available at www.theprincessproject.nl Musicians : Karel Boehlee, Lo van Gorp, Simone Pormes, Peter Tiehuis, Theo de Jong, Philippe Lemm, Dedre Twiss, Diana Rosendal-van Putten, Sarah Koch, Jascha Albracht, Norman Jansen, Marulka Gijsen. Produced and directed by John Twigt from Workstation | Amsterdam. www.workstation.nl

          + More details
          • Don't Say It's Too Late - The Princess Project

           03:54

           from John @ Workstation • Amsterdam / Added

           57 Plays / / 0 Comments

           Song from the DVD 'Storybook' by The Princess Project. Available at www.theprincessproject.nl Musicians : Karel Boehlee, Lo van Gorp, Simone Pormes, Peter Tiehuis, Theo de Jong, Philippe Lemm, Dedre Twiss, Diana Rosendal-van Putten, Sarah Koch, Jascha Albracht, Norman Jansen, Marulka Gijsen. Produced and directed by John Twigt from Workstation | Amsterdam. www.workstation.nl

           + More details

           What are Tags?

           Tags

           Tags are keywords that describe videos. For example, a video of your Hawaiian vacation might be tagged with "Hawaii," "beach," "surfing," and "sunburn."