1. Carmen - Toen en nu 50 jaar Carmenset. De geschiedenis van een wereldmerk.

  02:44

  from Veasonic / Added

  380 Plays / / 0 Comments

  Carmen is al meer dan 45 jaar een begrip en trendsetting op de personal care markt. In de Benelux opereert het merk vanuit het kantoor van Glen Dimplex Benelux in Heerenveen. Carmen Curlers Company Het merk Carmen is bekend geworden door het ontwerp van de Carmen krulset door Niels Christian Jorgenson in 1963. Het bedrijf Carmen Curlers Company startte onder leiding van Arne Bybjerg in 1965 met de productie ervan in Denemarken. De Deen speelde handig in op de vraag uit te markt; het modebeeld was een perfect gekruld kapsel. Tot die tijd waren er enkel nog krullers die men ’s nachts inhield om het juiste resultaat te behalen. Met de Carmen krullers behoorde dit tot de verleden tijd. Het grote verschil met de oude methode was namelijk dat vrouwen in 10 minuten krullen konden creëren door de verwarmde krullers. De reclamespot van toen was dan ook: “Become a new woman in 10 minutes". De gehele campagne was erop gericht om vrouwen een kapsel te verkopen `alsof je zo bij de kapsalon vandaan kwam’. Carmen Curlers Company wordt al gauw één van de grootste exportbedrijven van Denemarken. Het bedrijf biedt werkgelegenheid aan zo’n 3500 (voornamelijk) vrouwen uit de regio. Clairol In 1969 wordt het succesvolle bedrijf verkocht aan het Amerikaanse Clairol.De marketing van het merk wordt verder uitgebouwd. Er worden nieuwe types geïntroduceerd. Wat ooit begint met de Carmen7, wordt opgevolgd door Carmen11, Carmen17 en Carmen22 wat verwijst naar het aantal krullers in het doosje. Het type ‘Swingsetters’ wordt op de markt gelanceerd als speciale reiseditie, bedoeld om mee te nemen naar je werk om zo je krullen in je lunchpauze te kunnen bijwerken. 25 jaar na oprichting van Carmen en 1 miljard krulsets verder sluit het bedrijf Clairol z’n deuren. Niet omdat het merk zijn waarde verliest, maar omdat de haarmode drastisch wijzigt: krullen zijn niet langer populair. In de jaren ’90 maakt het merk zijn rentree in Nederland onder de naam Carmen Nederland. Niet alleen krulsets, maar ook haardrogers en andere stylingsproducten worden onder de naam succesvol op de markt gebracht. Carmen heeft nog steeds een goede naam wat blijkt onder de vele fans die nog steeds refereren naar de krulsets en de goede kwaliteit ervan. Glen Dimplex Benelux Het merk Carmen wordt inmiddels vermarkt door Glen Dimplex Benelux, gevestigd in Heerenveen. Glen Dimplex Benelux maakt onderdeel uit van de Ierse Glen Dimplex Group, wereldwijd de grootste fabrikant van elektrische verwarming en gashaarden. Het totale concern telt ruim 10.000 medewerkers en heeft een omzet van circa 2,1 miljard euro.

  + More details
  • Carmen - How To Carmenset Salon Professional

   01:43

   from Veasonic / Added

   182 Plays / / 0 Comments

   Carmenset Salon Professional De Salon Professional Carmenset is uitermate geschikt voor het creëren van mooie, grote natuurlijke krullen en is van kapperskwaliteit. De krulset beschikt over Ionen en Tourmaline. Dit maakt het haar zacht, antistatisch en beschermt de natuurlijke haaroliën. Door de FAST HEAT functie zijn de rollers extra snel klaar (binnen enkele minuten) voor gebruik. De Carmenset bestaat uit 6 jumbo (34 mm), 8 medium (28 mm) en 6 kleine (24 mm) met fluweel beklede rollers, inclusief vlinderklemmen en clips in verschillende maten en kleuren. De krulset heeft een handig snoer opbergsysteem. Production : www.veasonic.nl Camera : Michiel Boogerman Montage : Michiel Boogerman Regie : Tal Sarid (www.talsarid.nl) Sound Design/Muziek/Mastering : Maarten Boogerman Fotograaf : Peter Reese (www.aaapex.com) Styliste (Haar) : Juliette den Ouden (www.visious.nl) Visagie : Marjolein Hermans (www.marjoleinhermans.com) Model & Voice over : Quinty Trustfull Studio : Westerink Fotografie (www.westerinkfotografie.nl) Camera : Panasonic (AVC-Intra 100/50). Lens : Nikon AF-S 24-70mm f2.8 G ED. Gear : Kessler Hercules 2.0 Head, Kessler K-Pod Tripod System, Kessler K-Flex Dolly Track System.

   + More details

   What are Tags?

   Tags

   Tags are keywords that describe videos. For example, a video of your Hawaiian vacation might be tagged with "Hawaii," "beach," "surfing," and "sunburn."