1. 2015-08 Home Video of Hans Leemborg, Maritime Pilot in the Port of Rotterdam

  31:31

  from Nautic Videos Added

  ~Home Video~ Een home video van Hans Leemborg zijn Laatste loodsen reis naar Europoort Yangtzekanaal Voordat een registerloods met FLP (pensioen) gaat, maakt hij op zijn laatste werkdag, als loods in het Rotterdam-Rijnmond gebied, een “laatste vaarreis” op een door hem zelf uitgezocht zeeschip. Wij volgden de loods tijdens zijn werkzaamheden bij die “Laatste” beloodsing. Een registerloods uit de regio Rotterdam-Rijnmond ondersteunt schepen bij het in- en uitvaren van de havens. Hij komt daarvoor aan boord, maar heeft soms ook op afstand contact met het schip. LOA Loods Op Afstand. Grote schepen zijn in de haven moeilijk te besturen, hier voor is de hulp van één of meerdere sleepboten nodig die het schip naar de juiste plaats in de haven assisteert. Als het schip daar eenmaal is gearriveerd, zorgen de Roeiers voor het vastmaken van het schip aan de kade, een steiger of op de boeien.

  + More details
  • BFL goes FPL

   10:03

   from Mirage Added 17 0 0

   This story of: BFL goes FPL A short story about my brother's last assignment as Sea-Pilot on the river Schelde. Bad weather, shaky vessels, but good catering... in 1080p@25fps for broadband internet and fast computers!!!!

   + More details
   • Moodmasters Maritime : Young Maritime Representative 2015

    01:07

    from moodmasters Added

    Clip geschoten voor Nederland Maritime Land Young Maritime Representatives (YMR’s) zijn enthousiaste maritieme jongerenambassadeurs. De Nederlandse maritieme sector kampt met een imago-probleem. Jongeren die niet bekend zijn met de sector, hebben over het algemeen geen (of een verkeerd) beeld over leren en werken in de maritieme sector. Ze kunnen zich vrijwel geen voorstelling maken van het soort en de aard van het werk. Daarnaast hebben ze geen goed beeld van de mogelijkheden binnen de sector en de kans op een aantrekkelijke maritieme carrière. Om jongeren enthousiast te krijgen voor een (technische) maritieme opleiding en toekomst is NML in 2013 een pilot gestart om jongeren als maritieme ambassadeurs in te zetten. Deze pilot is door het maritieme bedrijfsleven gefinancierd. Maritieme studenten spreken uit eigen ervaring en passie hoe (leuk) het is om een maritieme opleiding te volgen. Dit wordt gedaan vanuit het uitgangspunt dat jongeren die dicht bij de doelgroep staan dezelfde ‘taal’ spreken en bij hen de juiste snaar weten te raken. De YMR’s spelen een belangrijke rol in het benaderen van jongeren en het op de kaart zetten van het hele spectrum van (technisch) maritieme opleidingen en het uitdagend arbeidsmarktperspectief in de volle breedte van de maritieme sector. Elk jaar worden nieuwe YMR’s aangesteld, maar het ambassadeurschap blijft voor het leven. Hiermee bouwen we een ‘community’ van maritieme ambassadeurs, die zich ook tijdens hun carrière voor de opleidingen en de sector in blijven zetten. Meld je aan! https://www.facebook.com/mbhymr https://twitter.com/mbh_ymr

    + More details
    • De loods - trailer Nederlands Loodswezen

     01:47

     from Het Loodswezen Added 96 0 0

     Het werk van een loods is precisiewerk, waarvoor 99% concentratie onvoldoende is. Hoe beheers je zeeschepen die zich soms amper laten beheersen? Meer weten? Ga naar www.247pilot.nl Gemaakt door RAAK | voor online beleving Beeldmateriaal Concpt Video producties

     + More details
     • 2014-05 Home Video of Kees Schaap, Maritime Pilot in the Port of Rotterdam

      33:44

      from Nautic Videos Added

      ~Home Video~ Een home video van Kees Schaap zijn Laatste pilot reis, a/b van mv DON QUIJOTE, binnenkomend van zee naar de De Brittanniëhaven, een haven in het oosten van het Europoort-gebied. Voordat een registerloods met FLP (pensioen) gaat, maakt hij op zijn laatste werkdag, als loods in het Rotterdam-Rijnmond gebied, een “laatste vaarreis” op een door hem zelf uitgezocht zeeschip. Wij volgden de loods tijdens zijn werkzaamheden bij die “Laatste” beloodsing. Een registerloods uit de regio Rotterdam-Rijnmond ondersteunt schepen bij het in- en uitvaren van de havens. Hij komt daarvoor aan boord, maar heeft soms ook op afstand contact met het schip. LOA Loods Op Afstand. Grote schepen zijn in de haven moeilijk te besturen, hier voor is de hulp van één of meerdere sleepboten nodig die het schip naar de juiste plaats in de haven assisteert. Als het schip daar eenmaal is gearriveerd, zorgen de Roeiers voor het vastmaken van het schip aan de kade, een steiger of op de boeien. Het begint allemaal bij de Eurogeul, dit is de toegang tot de Rotterdamse haven voor schepen met een diepgang van 20 meter en meer. Andere schepen hoeven deze geul niet te volgen. Deze geul is in de jaren 70 gegraven en is totaal 57 km lang en 24,3 meter diep. De laatste 14 km heet Maasgeul en heeft een breedte van 400-600 meter. De schepen krijgen 60 km uit de kust, voor het begin van de Eurogeul,de loods(en) (Dat is iemand die je naar de haven loodst) aan boord. Om het laatste deel van de vaargeul (de Maasgeul) in te varen moeten de schepen een scherpe bocht naar rechts maken. Dit is een moeilijk moment. Door de vloedstroom die van noord naar zuid loopt, kan er niet rechtuit gevaren worden. Opsturen is de enige mogelijkheid, waardoor het schip zich krabsgewijs een weg door de geul baant. Een goede snelheid is hierbij erg belangrijk. Hoe langzamer er gevaren wordt, des te meer moet er gecorrigeerd worden.

      + More details
      • Receptie Trailer Kees Schaap

       00:55

       from Nautic Videos Added

       Na 25 mooie jaren komt het einde van de film van mijn LOODSWEZEN in zicht. Het zijn goede jaren geweest voor mij, maar na 30 juni ga ik mijn tijd toch anders en relaxster invullen. Woensdag 25 juni 2014 is mijn laatste vaardag en aansluitend, van 15:30 tot 17:30, nodig ik u, als (oud)collega, medewerker op kantoor/varende dienst, vriend of familie, uit om in sociëteit “de UITKIJK” aan de Pistoolhaven elkaar te ontmoeten en om samen met mij het glas te heffen op ons mooie Loodswezen.

       + More details
       • 2013-10 Home Video of Peter van der Wiel, Maritime Pilot in the Port of Rotterdam

        32:26

        from Nautic Videos Added

        ~Home Video~ Een home video van Peter van der Wiel zijn Laatste pilot reis, a/b van mv MAERSK NEEDHAM, binnenkomend van zee naar de Waalhaven P6 Voordat een registerloods met FLP (pensioen) gaat, maakt hij op zijn laatste werkdag, als loods in het Rotterdam-Rijnmond gebied, een “laatste vaarreis” op een door hem zelf uitgezocht zeeschip. Wij volgden de loods tijdens zijn werkzaamheden bij die “Laatste” beloodsing. Een registerloods uit de regio Rotterdam-Rijnmond ondersteunt schepen bij het in- en uitvaren van de havens. Hij komt daarvoor aan boord, maar heeft soms ook op afstand contact met het schip. LOA Loods Op Afstand. Grote schepen zijn in de haven moeilijk te besturen, hier voor is de hulp van één of meerdere sleepboten nodig die het schip naar de juiste plaats in de haven assisteert. Als het schip daar eenmaal is gearriveerd, zorgen de Roeiers voor het vastmaken van het schip aan de kade, een steiger of op de boeien. Het begint allemaal bij de Eurogeul, dit is de toegang tot de Rotterdamse haven voor schepen met een diepgang van 20 meter en meer. Andere schepen hoeven deze geul niet te volgen. Deze geul is in de jaren 70 gegraven en is totaal 57 km lang en 24,3 meter diep. De laatste 14 km heet Maasgeul en heeft een breedte van 400-600 meter. De schepen krijgen 60 km uit de kust, voor het begin van de Eurogeul,de loods(en) (Dat is iemand die je naar de haven loodst) aan boord. Om het laatste deel van de vaargeul (de Maasgeul) in te varen moeten de schepen een scherpe bocht naar rechts maken. Dit is een moeilijk moment. Door de vloedstroom die van noord naar zuid loopt, kan er niet rechtuit gevaren worden. Opsturen is de enige mogelijkheid, waardoor het schip zich krabsgewijs een weg door de geul baant. Een goede snelheid is hierbij erg belangrijk. Hoe langzamer er gevaren wordt, des te meer moet er gecorrigeerd worden.

        + More details
        • Straatje keren met een tanker in het Calandkanaal

         00:46

         from GETTING THE MARKET Added 127 0 0

         Op pad met het loodswezen. Straatje keren met de tanker FPMC P HERO in de haven van Rotterdam.

         + More details
         • Stad aan de haven, aflevering 1 Loodswezen 2008

          18:01

          from Niki Boomkens Added 34 0 0

          This video is about haven serie

          + More details
          • Loods Worden

           05:58

           from D-Light Films Added 24 0 0

           Een dag mee met aspiranten in de Rotterdamse haven. Hoe parkeer je een schip eigenlijk achteruit?

           + More details

           What are Tags?

           Tags

           Tags are keywords that describe videos. For example, a video of your Hawaiian vacation might be tagged with "Hawaii," "beach," "surfing," and "sunburn."