1. Att använda lärplattor

  08:37

  from Carl Mikael Björk / Added

  82 Plays / / 0 Comments

  Joachim Thornström delar med sig av erfarenheter kring arbete med läs- och lärplattor i Ystad kommun. Samarbete och funktionellt lärande är ingredienser som talar för digitala verktyg som stöd för lärande i förskolan.

  + More details
  • Bollar, klossar och den laddade matematiken

   07:35

   from Carl Mikael Björk / Added

   157 Plays / / 0 Comments

   Mats Olsson har läst Camilla Björklunds "Bland bollar och klossar: Matematik för de yngsta i förskolan". Boken väcker känslor och frågetecken. Hur möter förskolläraren läroplanens uppdrag att fylla verksamheten med matematik utan att använda sig av traditionell förmedlingspedagogik?

   + More details
   • Barndom och den goda viljan - del 2

    09:51

    from Carl Mikael Björk / Added

    35 Plays / / 0 Comments

    Johan Dahlbeck disputerade i november 2012 med sin avhandling "On childhood and the good will: thoughts on ethics and early childhood education". I detta inslag samtalar Johan kring välvilja och goda intentioner och det problematiska i att det, exempelvis i förskola, inte finns nån annan väg att gå. "Det goda" tycks allenarådande och överordnat allt annat. Detta är den andra delen av samtalet. Den första delen hittar du här: http://vimeo.com/mibj/childhood-pt1

    + More details
    • Barndom och den goda viljan - del 1

     11:46

     from Carl Mikael Björk / Added

     67 Plays / / 0 Comments

     Johan Dahlbeck disputerade i november 2012 med sin avhandling "On childhood and the good will: thoughts on ethics and early childhood education". I detta inslag samtalar Johan kring välvilja och goda intentioner och det problematiska i att det, exempelvis i förskola, inte finns nån annan väg att gå. "Det goda" tycks allenarådande och överordnat allt annat.

     + More details
     • Att kritiskt läsa litteratur

      07:29

      from Carl Mikael Björk / Added

      109 Plays / / 0 Comments

      Mats och Mikael samtalar kring litteraturens roll i de akademiska kurserna. Finns det en risk för att skapa normativitet genom att endast servera ”den goda” litteraturen. Hur kan vi utmana studenterna till ett kritiskt förhållningssätt?

      + More details
      • Bockarna Bruse

       05:26

       from Carl Mikael Björk / Added

       254 Plays / / 0 Comments

       Mikael Björk berättar sagan om de tre bockarna Bruse. Och som sig bör blir trollet fullkomligt tillintetgjort på slutet. ”…och bockarna åt sig tjocka och feta av det gröna friska gräset och levde på så sätt lyckliga i alla sina dagar”.

       + More details
       • Måste trollet dö?

        06:08

        from Carl Mikael Björk / Added

        90 Plays / / 0 Comments

        Välvilliga vuxna har ofta putsat de grymma sluten i folksagornas värld. Bröderna Grimms sagor upplevs som allt för grymma för förskolebarnen. Men enligt Bruno Bettelheim finns det en poäng i att det onda förgörs. Mikael Björk reder ut begreppen.

        + More details
        • Boktipset: Planet Hiphop

         03:10

         from Carl Mikael Björk / Added

         34 Plays / / 0 Comments

         Johan Söderman och Ove Sernhede har tillsammans skrivit boken Planet Hiphop. Här berättar Johan om tanken med boken och vem som borde läsa den.

         + More details
         • Fortsatt samtal om det gränslösa lärandet

          14:11

          from Carl Mikael Björk / Added

          189 Plays / / 0 Comments

          Mikael Björk och Per Dahlbeck fortsätter samtala om Malmö stads film Det gränslösa lärandet, i vilken vi följer två arbetslag i deras arbete med sina förskolegrupper. Kika gärna på den filmen innan du ser vårt samtal om den. Malmö stads film hittar du här: malmo.se/Webbvideo.html?bctid=1906010785001

          + More details
          • Ett samtal om det gränslösa lärandet

           10:56

           from Carl Mikael Björk / Added

           156 Plays / / 0 Comments

           Mikael Björk talar med Per Dahlbeck om Malmö stads film Det gränslösa lärandet, i vilken vi följer två arbetslag i deras arbete med sina förskolegrupper. Kika gärna på den filmen innan du ser vårt samtal om den. Malmö stads film hittar du här: http://www.malmo.se/Webbvideo.html?bctid=1906010785001

           + More details

           What are Tags?

           Tags

           Tags are keywords that describe videos. For example, a video of your Hawaiian vacation might be tagged with "Hawaii," "beach," "surfing," and "sunburn."