1. Kunstpiloten: Die met de verzamelaars

  29:26

  from Coolpolitics Added 549 1 0

  Verzamelen is een kunst op zich, maar kunst is ook verzamelen! Kunstpiloten neemt je mee naar de backstage van de Nederlandse kunstwereld. In Kunstpiloten kijken we niet naar naam en faam, maar stellen de vragen die er toe doen. Kunstpiloten doet het net even anders. In Kunstpiloten is er geen elite of onderlaag. We gaan lastige onderwerpen niet uit de weg, maar vallen met de deur in huis zonder onbeschoft te zijn. In de eerste aflevering van Kunstpiloten gaan we op pad in Amsterdam en bezoeken een aantal bijzondere verzamelaars. Van een selectie Hollandse meesters, naar een collectie van meer dan 15.000 mannelijke geslachtsdelen. In Kunstpiloten leggen verzamelaars ons haarfijn uit waarom ze in hemelsnaam doen wat ze doen. www.kunstpiloten.nl of www.coolpolitics.nl

  + More details
  • Vanjagernaarregentlj2

   20:20

   from Jasper de Boer Added 234 4 0

   Deze lesvideo hoort bij de lessen van Bor

   + More details
   • LevenvandeEersteMens

    09:00

    from Jasper de Boer Added 136 0 0

    Deze lesvideo hoort bij de lessen van Bor

    + More details
    • Achter de schermen: Anselm Kiefer

     16:33

     from Museum Boijmans Van Beuningen Added 124 2 0

     De restauratie van een monumentale Kiefer, waarvan deze bijzondere video verslag doet, is een mooi voorbeeld van publiek-private samenwerking. Het verzamelaarsechtpaar De Heus-Zomer heeft het schilderij getiteld 'Wohin wir uns wenden im Gewitter der Rosen, ist die Nacht mit Dornen erhellt’ in langdurig bruikleen gegeven aan Museum Boijmans Van Beuningen. Het museum zet haar expertise in voor de restauratie en conservering van het machtige doek. Anselm Kiefer schilderde het uit drie delen bestaande werk in 1998. In mei 2013 is het in samenwerking met restauratieatelier Redivivus van Gwendolyn Boevé-Jones gerestaureerd en vooral geconsolideerd. Kiefer gebruikt namelijk niet alleen verf, maar vermengde deze met zand, plaatste metaaldraden en prikkeldraad op het doek en verwerkte er zelfs gedroogde bloemen in. Zo ontstond een visueel rijk, zwaar en complex geheel, dat door de verschillende materialen tegelijkertijd heel kwetsbaar is. De restauratie vond plaats onder auspiciën van het museum en in goed overleg met de eigenaars, Henk en Victoria de Heus-Zomer. Het proces vond plaats achter gesloten deuren, maar wordt via deze video ontsloten voor het publiek. Credits Met dank aan: Henk en Victioria de Heus-Zomer, Medewerkers restauratieatelier Redivivus, Gwendolyn Perdue Boevé-Jones, Noor Mertens, Medewerkers Museum Boijmans Van Beuningen, Judith van de Hulsbeek. Direction: Charlotte van Regenmortel & Anouk Wouters Camera & editing: Anouk Wouters Muziek: "Stance Gives You Balance" door Hogan Grip "Eileen" door Lee Rosevere "Flicker" door Origamibiro

     + More details
     • Focus Beijing: Het verhaal van een Nederlands echtpaar dat naar China gaat

      29:30

      from ARTtube Added 60 0 0

      Henk en Victoria de Heus-Zomer hebben een familiebedrijf in diervoeders dat haar producten wereldwijd afzet. Werken hard, verdienen geld en raken geïnteresseerd in hedendaagse kunst. Vanaf dat moment, nu 25 jaar geleden, bouwen ze met veel plezier aan hun inmiddels vermaarde collectie. Aanvankelijk ligt het zwaartepunt op schilderkunst uit Nederland. In de loop van de jaren komt daar beeldhouwkunst bij. De landsgrenzen worden overschreden. Ze ontmoeten Fang Lijun, een jonge Chinese kunstenaar die tijdelijk in Amsterdam werkt. Fang Lijun bezoekt Henk en Victoria in Barneveld. Hij nodigt hen uit voor een tegenbezoek bij hem thuis. In Beijing. Het is 1998. Henk en Victoria bezoeken de Chinese hoofdstad en ontmoeten er vele kunstenaars. Ze kopen werk en besluiten om de ontwikkelingen te volgen. Regelmatig zoeken ze de bevriende kunstenaars op. Sommigen hebben inmiddels een sterrenstatus. Hun verzameling Chinese kunst groeit en er komen steeds meer vrienden bij. In september 2013 gaan Henk en Victoria opnieuw samen naar Beijing. Ze bezoeken er toonaangevende galeries en meer dan 20 kunstenaarsateliers. Deze video doet verslag van hun bezoek aan o.a. Huang Rui, Ai Weiwei, Zhang Dali, Hai Bo, Zhang Xiaogang, Lin Tianmiao, Wang Guangle, Liu Wei. De kunstenaars vertellen over hun werk in relatie tot het (recente) verleden van China. Deze video is gemaakt ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Focus Beijing’ die een selectie toont van de collectie hedendaagse Chinese kunst van Henk en Victoria De Heus-Zomer. Te zien in Museum Boijmans Van Beuningen t/m 21 september 2014.

      + More details
      • Beeldenwinkel Glesha

       01:25

       from Nathalie Swinkels Added 30 0 0

       RTV redactie - School voor Journalistiek 2-minuten item over een bijzonder winkeltje op Amsterdamse Straatweg in Utrecht. Deze winkel heeft een grote verzameling aan beelden.

       + More details

       What are Tags?

       Tags

       Tags are keywords that describe videos. For example, a video of your Hawaiian vacation might be tagged with "Hawaii," "beach," "surfing," and "sunburn."