canpiella

Joined
http://www.canpiella.cat/ca/node

User Stats

Profile Images

User Bio

Can Piella és una masia del S. XVII que es troba en una de les poques zones rurals encara existents en les immediateses de La Llagosta y Santa Perpetua de Mogoda, en el municipi de Montcada i Reixac. Tant els terrenys com l'immoble es trobaven completament abandonats i descuidats.

La masia, tot i ser patrimoni històric i cultural, estava en estat ruinós, a causa d'un incendi que va patir l'any 2008 i més de 10 anys d'abandonament.

Conscients del valor cultural y ecològic que representa, vam decidir crear l'associació per la conservació de La Piella, per a restaurar-la i començar un projecte transformador que suposa molt més que el condicionament d'un habitacle: es tracta de restaurar els nostres valors i canviar la nostra manera de relacionar-nos amb l'entorn, cada dia més assetjat per l'asfalt i més a la mercè d'interssos especulatius.

En els últims decènis s'ha produit un èxode massiu cap a les metropolis, s'ha fragmentat la mà d'obra -menyspreant els coneixements centenaris que aquesta posseia - i s'ha extès l'ús de productes industrials per a guanyar temps en detriment de la qualitat i la sostenibilitat.

Mentre la ciutat està aglomerada el camp està despoblat, amb els conseqüents problemes ambientals i socials.

Milers de masies queden despoblades arreu, però en molts casos els seus propietaris no les volen cedir, ni llogar ni vendre; sembla que prefereixen que caiguin a troços. Avui el projecte es veu amenaçat per prevaldre un mal ús o desús de la propietat privada enfront al benefici comú.

External Links

Following

 1. PERE ARDEVOL
 2. ciaran
 3. CARLA SOSPEDRA
 4. doup
 5. roberto figliulo
 6. Patri Gómez
 7. Aine Artista Audiovisual
 8. zesar bahamonte
 9. El Jardí de les Essències
 10. Postals
 11. Los monos también curan
 12. Democracia Inclusiva
 13. robin de los watios
 14. Bea Vergés Durán
 15. Asad Al-Hawa
 16. Alberto Rei
 17. Joan Enciam
 18. curosio

+ See all 32