Asociatia Rhabillage

Joined
Bucharest, ROmania

User Stats

Profile Images

User Bio

Echipa Rhabillage s-a format în urma unei inițiative mai vechi, din 2006, proiectul documentar Case Care Plâng, ce avea nevoie de susținere pentru a dezvolta acțiuni semnal de conștientizare privind importanța prezervării patrimoniului arhitectural. Ne-a unit simpla dorință de "a face ceva" pentru patrimoniul românesc. Nu a fost nevoie de mai mult.

De peste 7 ani, străbatem orașul în lung și-n lat pentru a documenta și promova patrimoniul arhitectural. Experiența ne-a învățat că patrimoniul este o poveste care se descoperă pas cu pas. Îți trebuie răbdare să citești până la capăt. Ai nevoie de tăria de a trece peste pasajele neplăcute și de perseverența de a da paginile mai departe, una câte una. Îți trebuie atenție constantă tocmai pentru a nu rata pasajul cheie și deschiderea pentru neprevăzut.

Credem că a investi în patrimoniu nu este o opțiune. Este o responsabilitate. Nu e o chestiune ce ține de profesie ci de natura umană, de cum funcționăm în societate. Nu investim pentru a consuma, ci pentru a transmite mai departe. Nu protejăm patrimoniul pentru că el trebuie protejat, avem nevoie de el pentru a putea înțelege cum putem continua.

Asociația Rhabillage este locul în care învățăm să transmitem moștenirea noastră culturală.

External Links