1. På flygplatsen i Reykjavik möts två kvinnor. Den ena kommer från Guinea Bissau och mellanlandar med ett falskt pass. Den andra är en ensamstående hemlös mamma som hoppas att provanställningen i passkontrollen ska ge henne förutsättningar att ta hand om sin son. En film om om vänskap, utsatthet och hur ett oöverlagt ord kan förändra människors liv i grunden.
  Regi: Isold Uggadottir
  Premiär: 2018-08-24

  # vimeo.com/280524521 Uploaded
 2. Abbas har flytt kriget i Centralafrikanska Republiken tillsammans med sina två barn. De bor nu i Frankrike och i väntan på politisk asyl arbetar Abbas på en matmarknad. Trots ovissheten om framtiden infinner sig en vardag för barnen och Abbas inleder en kärleksrelation med Carole. Tillsammans med henne får de ett hem men en dag knackar polisen på.
  Regi: Mahamat-Saleh Haroun
  Premiär: 24 augusti 2018

  # vimeo.com/276219893 Uploaded
 3. På ön Jersey bor den olyckliga Moll med sin kalla och kontrollerande mamma. Molls liv ser ut att förändras till det bättre när hon träffar den mystiske Pascal. Det finns ett mörker i oss alla och det tar regissören Michael Pearce fasta på i sin intelligenta och spännande långfilmsdebut.
  Regi: Michael Pearce
  Premiär: 20 juli 2018

  # vimeo.com/274918653 Uploaded
 4. I sin strävan efter frihet och lycka tvingas några personer i Teheran, Iran, att bryta mot samhällets förtryckande regler. Starkt och vackert animerat drama som jämförts med Persepolis och Waltz with Bashir. Teheran tabu har valts ut för biografdistribution av 100 filmälskare i Folkets Bios projekt Scope 100.

  Regi: Ali Soozandeh
  Premiär: 29 juni 2018

  # vimeo.com/273328000 Uploaded
 5. Inför valet 2018 tar Folkets Bio, SVT och Svenska Filminstitutet fram åtta dokumentära kortfilmer som skildrar Sverige just nu. Genom att lyfta unga och nya röster, bakom och framför kameran, vill initiativet Röst inspirera till samhällsengagemang. Läs mer på röst.nu!

  # vimeo.com/266869175 Uploaded

Folkets Bio

Folkets Bio PRO

Trailer och filmer inom Folkets Bios distribution.

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.